Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJS_Bakkersvak

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan.

Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste Beko met een geboortetaart van ijs vol blauwe muisjes. “Bij de lancering van zo’n uniek concept hoort een feestelijke taart”, vindt hij. “En natuurlijk maakte ik die van ijs!” 

Beko IJs

Beko IJs biedt een compleet en uniek concept waarmee (banket)bakkers relatief eenvoudig de productie en verkoop van ambachtelijk schepijs of softijs in hun bedrijf kunnen integreren. Omdat ijs een goede marge kent, betekent dit al snel meer rendement. Door de samenwerking met professionele partners als Nappi, Carpigiani, Orion en ForIce biedt Beko haar klanten een compleet pakket aan: van grondstoffen, apparatuur en gereedschappen tot opleidingen, advies en verpakkingen. Wie samen met een van de ijsspecialisten van Beko het 10-stappenplan van Beko IJs doorloopt, weet daarna precies wat hij nodig heeft om met ijs de lokale markt te kunnen veroveren.

Marquerithe Verheul vertelt op de beurs dat Beko zich in eerste instantie gaat richten op bakkers, maar het in de toekomst ook wil uitrollen voor ijsbereiders.

Lees ook
Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon (9). Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor (8).

Pastry Collection van Ranfru verkrijgbaar via Bakeplus

Pastry Collection van Ranfru verkrijgbaar via Bakeplus

Ranfru Stoverij staat voor luxe fruitvullingen, gemaakt van appels en peren uit eigen boomgaard. Samen met Bakeplus introduceren ze een nieuwe generatie vullingen. Hierbij zijn versheid, smaak en kwaliteit de uitgangspunten.

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

Op het Belevenisplein op Bakkersvak 2020 gaven leden van het Nederlands Patisserie verschillende demonstraties. Zo ook Boudewijn Nijmeijer, die na een verblijf in Koeweit en Oman weer terug is in Nederland. Tijdens zijn demonstratie vertelt hij over zijn avonturen in het Midden-Oosten.