Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJS_Bakkersvak

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan.

Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste Beko met een geboortetaart van ijs vol blauwe muisjes. “Bij de lancering van zo’n uniek concept hoort een feestelijke taart”, vindt hij. “En natuurlijk maakte ik die van ijs!” 

Beko IJs

Beko IJs biedt een compleet en uniek concept waarmee (banket)bakkers relatief eenvoudig de productie en verkoop van ambachtelijk schepijs of softijs in hun bedrijf kunnen integreren. Omdat ijs een goede marge kent, betekent dit al snel meer rendement. Door de samenwerking met professionele partners als Nappi, Carpigiani, Orion en ForIce biedt Beko haar klanten een compleet pakket aan: van grondstoffen, apparatuur en gereedschappen tot opleidingen, advies en verpakkingen. Wie samen met een van de ijsspecialisten van Beko het 10-stappenplan van Beko IJs doorloopt, weet daarna precies wat hij nodig heeft om met ijs de lokale markt te kunnen veroveren.

Marquerithe Verheul vertelt op de beurs dat Beko zich in eerste instantie gaat richten op bakkers, maar het in de toekomst ook wil uitrollen voor ijsbereiders.

Lees ook
Glacerie.

Glacerie.

‘Alles wat je altijd al wilde weten over ijs (maar niet durfde te vragen)’ vind je in het derde boek van Hidde de Brabander. Net als voor zijn boeken Patisserie. en Chocolaterie., stortte hij zich met groot enthousiasme op het onderwerp. Niets laat hij liggen. Zo begint het boek met de geschiedenis van ijs, die verrassend lang blijkt en...

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

De ijsbranche zit in de lift. Zelfs in deze moeilijke tijden openen nieuwe ijssalons, zitten opleidingen vol en zetten mooie initiatieven zoals de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs) door. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum timmert weer nadrukkelijker aan de weg en commerciële partners staan klaar om de branche verder te helpen....

Dagtrainingen IJscentrum gaan diepte in

Dagtrainingen IJscentrum gaan diepte in

Tussen april en het einde van de zomer kun je bij het IJscentrum - naast de basiscursus IJsbereider -terecht voor eendaagse trainingen die de focus leggen op één onderwerp. De dagcursussen Vegan IJs, Suikerreductie en Smaak vanuit de basis wisselen elkaar af. Daarnaast maakt een nieuwe cursus zijn intrede: bindmiddelen en emulgatoren. En meer cursussen...