Beko Advies maakt beheersing loonkosten en productiviteit inzichtelijk

26 maart 2019

Beko Advies geeft jaarlijks een publicatie uit waarin ervaringscijfers als richtlijnen worden gegeven met betrekking tot ureninzet, loonkosten en productiviteit voor het ambachtelijke brood- en banketbakkersbedrijf. Deze zijn te vinden in de nieuwsbrief ‘Beheersing van loonkosten en productiviteit 2019’ die exclusief aan alle leden van Beko is verzonden.

De overzichten zijn met metingen in bedrijfsonderzoeken geactualiseerd en tevens aangepast aan de loonontwikkeling. Bij verder ongewijzigde omstandigheden zullen de loonkosten zwaarder drukken op het resultaat.

Beko Advies: "Het is erg belangrijk de productiviteit en loonkosten van uw bedrijf aan de hand van deze gegevens tegen het licht te houden. Loonkosten zijn en blijven de grootste kosten in een ambachtelijk bakkersbedrijf. Ze zijn in 99 van de 100 gevallen bepalend voor het wel of niet goed renderen. Met uren kunt u loonkosten (en winst) sturen. Niet bijsturen betekent bij het onder druk komen van omzetten direct inleveren van winst (tenzij de brutowinstmarge voldoende toeneemt)."

Altijd op de hoogte blijven?