Beko Advies maakt beheersing loonkosten en productiviteit inzichtelijk

Loonkosten_persbericht Beko

Beko Advies geeft jaarlijks een publicatie uit waarin ervaringscijfers als richtlijnen worden gegeven met betrekking tot ureninzet, loonkosten en productiviteit voor het ambachtelijke brood- en banketbakkersbedrijf. Deze zijn te vinden in de nieuwsbrief ‘Beheersing van loonkosten en productiviteit 2019’ die exclusief aan alle leden van Beko is verzonden.

De overzichten zijn met metingen in bedrijfsonderzoeken geactualiseerd en tevens aangepast aan de loonontwikkeling. Bij verder ongewijzigde omstandigheden zullen de loonkosten zwaarder drukken op het resultaat.

Beko Advies: "Het is erg belangrijk de productiviteit en loonkosten van uw bedrijf aan de hand van deze gegevens tegen het licht te houden. Loonkosten zijn en blijven de grootste kosten in een ambachtelijk bakkersbedrijf. Ze zijn in 99 van de 100 gevallen bepalend voor het wel of niet goed renderen. Met uren kunt u loonkosten (en winst) sturen. Niet bijsturen betekent bij het onder druk komen van omzetten direct inleveren van winst (tenzij de brutowinstmarge voldoende toeneemt)."

Dossiers
Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Beko adviseert meer versbeleving op de winkelvloer

Beko adviseert meer versbeleving op de winkelvloer

De Beko OmzetBarometer signaleert een daling van het aantal kassabonnen bij de ambachtelijke bakker over de eerste maanden van 2019. De oorzaak zoekt Beko Advies in de toenemende concurrentie van de supermarkt en de inkomenspositie van de consument. Beko adviseert bakkers om meer in te zetten op versbeleving.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...