Bekende pepernotenfabrikant Van Delft breidt uit met chocolade

Van Delft Chocolate

De bekende pepernotenfabrikant Van Delft breidt het assortiment uit met chocolade. "We willen mensen het hele jaar door blij maken met leuke en lekkere chocoladeproducten. We willen met onze formules het hele jaar relevant zijn en gaan met onze winkels ook internationaal", vertelt directeur Oscar de Lange.

Hiervoor breidde Van Delft de pepernotenfabriek aan de Edisonstraat in Harderwijk vorig jaar uit met een chocoladefabriek. De Lange: "Dit is de grootste installatie in zijn soort. Een forse investering, om de groei aan te kunnen en om innovaties op de markt te brengen die echt anders zijn dan pepernoten."

Seizoensproducten

Van Delft gaat de producten presenteren in de verschillende seizoenen. Zo zijn er in het voorjaar de Eggynuts: een luchtig eivormig koekje gebakken met ei erin. "Deze chocolateren we in allerlei kleurtjes voor Pasen. Een andere innovatie zijn de Cookiccini’s een op Italiaanse traditie gebaseerd krokant koekje boordevol amandelen, omhuld met een laag chocolade in vele verschillende smaken zoals appeltaart en cookie dough", zegt De Lange. In de zomer introduceert Van Delft een lijn fris fruitige Glacé’s. Dit zijn krokante koekjes met een laagje hard geworden suiker, in meer dan tien smaken en kleurtjes.

Met kerst en voor de winter volgt een lijn amandelen, omhuld met chocolade in allerlei smaken. De Lange: "De truffel en de caramel zeezout zijn nu al erom goed ontvangen. Tot slot gaan we speculaas opnieuw in de markt zetten met verrassende concepten. We willen de specialist in Chocolates & Bakery zijn. We verkopen gechocolateerde producten met in de kern altijd een krokant koekje. We doen alles zoals Van Delft het betaamt met topkwaliteit en heel veel keuze. Dus elke nieuwe product groep komt uit in een ruime assortiment met vele smaken. Zo hebben we het hele jaar door een enorm ruime keuze van tegen de 90 soorten en smaken top kwaliteit chocolade Pepernoten, Eggynuts, Amandelen, Cookiccini’s, glacé’s en speculaas. Met ruime mogelijkheden voor geschenk verpakkingen. En alles kun je proeven in de winkels."

Chocolade geschenkwinkels

Van Delft wil zich met de winkels specialiseren in chocoladegeschenken. "Een winkel waar je een goed cadeautje kunt kopen wat goed ontvangen wordt. De meeste mensen houden van chocolade en bij Van Delft kun je kleine chocolaatjes kopen met een krokante kern: een lekker cadeautje in verschillende smaken. We bieden deze aan in luxe geschenkverpakkingen en themaboxen. Natuurlijk liggen hier ook de pepernoten, maar vanaf nu dus ook vele andere producten met chocolade."

Een cadeau van Van Delft moet volgens De Lange ‘de nieuwe fles wijn’ worden. "Een chocoladegeschenk dat je geeft als je op bezoek gaat bij vrienden of familie, als verjaardagscadeau of om iemand te bedanken, sterkte of succes te wensen."

Internationaal

De Lange ziet het succes van de afgelopen jaren waarbij ook de online verkoop hard gestegen is. "Onze plannen zijn ambitieus en we zien dat mensen het zeer enthousiast ontvangen. Op basis daarvan schalen we op. We hebben momenteel zes permanente winkels in Groningen, Zwolle, Enschede, Nijmegen en Eindhoven en Bataviastad bij Lelystad." Van Delft breidt dit aantal uit naar tien en opent daarnaast tien tot vijvijftien tijdelijke winkels.

Ook internationaal wil Van Delft uitbreiden. "De drie winkels in Duitsland waren het afgelopen najaar een succes: prachtige formules voor chocoladegeschenken. Deze staan op A1 locaties in Münster, Düsseldorf en Keulen. We gaan het aantal permanente winkels in Duitsland uitbreiden naar tien. In België gaan we ook winkels openen dit jaar. Ons streven is honderd winkels in Europa in 2024 en in 2026 willen we dat dit aantal verdubbeld is. Onze ambitie is tweehonderd Van Delft winkels door heel Europa te openen in de komende vijf jaar."

Koekjes Innovatie Centrum

In het Koekjes Innovatiecentrum van Van Delft worden alle smaken ontwikkeld. Bijna dagelijks zijn hier proefsessies van de nieuwe smaken. "We hebben gekleurde, gevlekte, gepoederde, gesuikerde en gespikkelde chocolade. Dit is het unieke en onderscheidende van Van Delft. Er zijn vele chocolademakers die eigenlijk alleen repen maken maar wij doen wat meer met chocolade, wij brengen nog meer toegevoegde waarde. We maken witte en pure chocolade over elkaar heen en maken gekleurde chocolade. Dit doen we in de fabriek met allerlei unieke technologieën."

Alle smaken worden geproefd door het chocolade ontwikkelteam. "We testen of de smaak aan de verwachting voldoet en of het krokant is. Zo niet, dan gaat het terug naar het lab, want de keurmeesters van Van Delft zijn streng", besluit De Lange

Dossiers
Lees ook
Chocolade

Chocolade

Ik heb net de paasdagen achter de rug, met weinig bezoek maar – ter compensatie? – veel paaseieren. Vooral van chocolade welteverstaan. Gekregen van mijn baas, van mijn moeder, zelf hier en daar nog wat gekocht. Van de supermarkt, van de bakker, van de chocolatier, alle soorten en maten en smaken zijn hier eigenlijk wel in huis. Je moet wat uitproberen,...

‘Chocolade liegt nooit’

‘Chocolade liegt nooit’

Marieke ten Have (27) wilde eigenlijk de opleiding tot onderwijsassistent doen. Tijdens de open dag ging ze met een vriendin even naar binnen bij de bakkersopleiding. Niet omdat ze overwoog om die opleiding te gaan volgen maar gewoon om ‘even lekker te snoepen’. Van het een kwam het ander en nu is Ten Have al vier jaar chocolatier bij Wereldbakker Wijnand...

De NBOV: ook voor de chocolatier

De NBOV: ook voor de chocolatier

“Er staan boa’s in mijn bonbonzaak die zeggen dat ik dicht moet, omdat ik geen essentiële winkel zou zijn.” En: “Waarop moet ik letten als ik een winkel open om mijn chocolade ook aan consumenten te verkopen?” Voorbeelden van kwesties waarmee de NBOV onlangs twee chocolatiers hielp.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...