Bekende pepernotenfabrikant Van Delft breidt uit met chocolade

6 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

De bekende pepernotenfabrikant Van Delft breidt het assortiment uit met chocolade. "We willen mensen het hele jaar door blij maken met leuke en lekkere chocoladeproducten. We willen met onze formules het hele jaar relevant zijn en gaan met onze winkels ook internationaal", vertelt directeur Oscar de Lange.

Hiervoor breidde Van Delft de pepernotenfabriek aan de Edisonstraat in Harderwijk vorig jaar uit met een chocoladefabriek. De Lange: "Dit is de grootste installatie in zijn soort. Een forse investering, om de groei aan te kunnen en om innovaties op de markt te brengen die echt anders zijn dan pepernoten."

Seizoensproducten

Van Delft gaat de producten presenteren in de verschillende seizoenen. Zo zijn er in het voorjaar de Eggynuts: een luchtig eivormig koekje gebakken met ei erin. "Deze chocolateren we in allerlei kleurtjes voor Pasen. Een andere innovatie zijn de Cookiccini’s een op Italiaanse traditie gebaseerd krokant koekje boordevol amandelen, omhuld met een laag chocolade in vele verschillende smaken zoals appeltaart en cookie dough", zegt De Lange. In de zomer introduceert Van Delft een lijn fris fruitige Glacé’s. Dit zijn krokante koekjes met een laagje hard geworden suiker, in meer dan tien smaken en kleurtjes.

Met kerst en voor de winter volgt een lijn amandelen, omhuld met chocolade in allerlei smaken. De Lange: "De truffel en de caramel zeezout zijn nu al erom goed ontvangen. Tot slot gaan we speculaas opnieuw in de markt zetten met verrassende concepten. We willen de specialist in Chocolates & Bakery zijn. We verkopen gechocolateerde producten met in de kern altijd een krokant koekje. We doen alles zoals Van Delft het betaamt met topkwaliteit en heel veel keuze. Dus elke nieuwe product groep komt uit in een ruime assortiment met vele smaken. Zo hebben we het hele jaar door een enorm ruime keuze van tegen de 90 soorten en smaken top kwaliteit chocolade Pepernoten, Eggynuts, Amandelen, Cookiccini’s, glacé’s en speculaas. Met ruime mogelijkheden voor geschenk verpakkingen. En alles kun je proeven in de winkels."

Chocolade geschenkwinkels

Van Delft wil zich met de winkels specialiseren in chocoladegeschenken. "Een winkel waar je een goed cadeautje kunt kopen wat goed ontvangen wordt. De meeste mensen houden van chocolade en bij Van Delft kun je kleine chocolaatjes kopen met een krokante kern: een lekker cadeautje in verschillende smaken. We bieden deze aan in luxe geschenkverpakkingen en themaboxen. Natuurlijk liggen hier ook de pepernoten, maar vanaf nu dus ook vele andere producten met chocolade."

Een cadeau van Van Delft moet volgens De Lange ‘de nieuwe fles wijn’ worden. "Een chocoladegeschenk dat je geeft als je op bezoek gaat bij vrienden of familie, als verjaardagscadeau of om iemand te bedanken, sterkte of succes te wensen."

Internationaal

De Lange ziet het succes van de afgelopen jaren waarbij ook de online verkoop hard gestegen is. "Onze plannen zijn ambitieus en we zien dat mensen het zeer enthousiast ontvangen. Op basis daarvan schalen we op. We hebben momenteel zes permanente winkels in Groningen, Zwolle, Enschede, Nijmegen en Eindhoven en Bataviastad bij Lelystad." Van Delft breidt dit aantal uit naar tien en opent daarnaast tien tot vijvijftien tijdelijke winkels.

Ook internationaal wil Van Delft uitbreiden. "De drie winkels in Duitsland waren het afgelopen najaar een succes: prachtige formules voor chocoladegeschenken. Deze staan op A1 locaties in Münster, Düsseldorf en Keulen. We gaan het aantal permanente winkels in Duitsland uitbreiden naar tien. In België gaan we ook winkels openen dit jaar. Ons streven is honderd winkels in Europa in 2024 en in 2026 willen we dat dit aantal verdubbeld is. Onze ambitie is tweehonderd Van Delft winkels door heel Europa te openen in de komende vijf jaar."

Koekjes Innovatie Centrum

In het Koekjes Innovatiecentrum van Van Delft worden alle smaken ontwikkeld. Bijna dagelijks zijn hier proefsessies van de nieuwe smaken. "We hebben gekleurde, gevlekte, gepoederde, gesuikerde en gespikkelde chocolade. Dit is het unieke en onderscheidende van Van Delft. Er zijn vele chocolademakers die eigenlijk alleen repen maken maar wij doen wat meer met chocolade, wij brengen nog meer toegevoegde waarde. We maken witte en pure chocolade over elkaar heen en maken gekleurde chocolade. Dit doen we in de fabriek met allerlei unieke technologieën."

Alle smaken worden geproefd door het chocolade ontwikkelteam. "We testen of de smaak aan de verwachting voldoet en of het krokant is. Zo niet, dan gaat het terug naar het lab, want de keurmeesters van Van Delft zijn streng", besluit De Lange

Altijd op de hoogte blijven?