Bedrijven 'Leerbedrijf van het Jaar 2016' bekend

19 november 2015

WAGENINGEN - De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij heeft acht leerbedrijven geselecteerd voor de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij’. De acht bedrijven krijgen in januari 2016 een audit in hun bedrijf. “Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van de bekendgemaakte beoordelingscriteria beoordeeld”, laat de commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar, weten.

Audit

“Wij letten op verschillende onderdelen”, gaat de commissie verder. “Onderdelen als betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Daarnaast worden ook de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.”  De winnaar wordt op 5 april 2016 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekendgemaakt.

Bedrijven

De bedrijven die geselecteerd zijn, zijn Patisserie Hoeben (Liesel), Banketbakkerij Maison Kelder (Den Haag), Huize van Wely, sinds 1922 (Noordwijk), Christian Chocolaterie Patisserie (Oss), Bakkerij Oonk (Enschede), Bakker van de Ven (Venhorst), Bakkerij Verba (Brakel) en Bakkerij Koopmans (Tubbergen).

Altijd op de hoogte blijven?