Bedrijven geselecteerd voor Bakkerij Leerbedrijf 2013

23 november 2012

De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij heeft elf leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij.

De elf geselecteerde bedrijven zijn: Bakkerij van de Bogaert en Zn, Bakkerij De Korenaar VOF, Bakkerij J Swaanen en Zn, Banketbakkerij Lamers, Chocolaterie van Dam VOF, Echte Bakker Jan Meen, Echte Bakker van Meijel, Meesterbakker Roodenrijs, Bakkerij Verba, Bakkertje Deeg VOF en Bakkerij Lanskroon.

Deze bedrijven worden in januari 2013 tijdens een audit op basis van diverse criteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.

Nominatie

Eind januari 2013 nomineert de commissie drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij. Half maart 2013 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsfilosofie toelichten bij de commissie. De winnaar van de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij’ wordt op woensdag 25 april 2012 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekendgemaakt.

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van Kenwerk en sociale partners NBOV, NVB, CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten.

 

Altijd op de hoogte blijven?