Bbrood opent waste no more winkel in Amsterdam

29 december 2018

Bakkerij Bbrood opent begin januari haar eerste waste no more winkel in Amsterdam. Bij de vestiging op de Rozengracht kunnen bezoekers voortaan brood van gisteren kopen voor de helft van de prijs. De bakkerswinkel slaat zo twee vliegen in een klap; voedzaam desembrood toegankelijk maken voor iedereen en voedselverspilling tegengaan.

Chief Bbrood Renee Pater: “Het idee voor de zaak bestaat al meerdere jaren. Toch is er tot op heden nooit wat mee gedaan”. Zonde vonden ze dat bij Bbrood, tijd om er iets mee te doen! Onder leiding van de broers Jan en Tom Miedema opent Bbrood haar eerste waste no more winkel op de Rozengracht. Klanten krijgen 50 procent korting op brood van gisteren, voor dagverse producten betalen zij de normale prijs en alle papieren verpakkingen kosten €0,10. “We maken mensen bewust van de single use verpakking problematiek en tegelijkertijd proeven ze dat brood van gisteren nog steeds echt lekker is”, aldus Jan en Tom.

Bbrood

Bakkerij Bbrood bakt desembrood en heeft winkels en bakkerijen in Amsterdam. Voor alle Marqt-winkels bakken wij ons ambachtelijk desembrood. In februari 2019 bestaat de bakkerij elf jaar, een familiebedrijf met vakkennis die al vier generaties teruggaat.

Altijd op de hoogte blijven?