Bas Gommans en Herman Schepers winnen De Echte Bakker DesemAwards 2022

1e prijs desembrood 2022

Bas Gommans wint de eerste prijs met zijn desembrood. Foto: Echte Bakkersgilde.

Echte Bakkers Bas Gommans en Herman Schepers zijn de winnaars van de jaarlijkse desembroodkeuring van het Echte Bakkersgilde, die dinsdag 17 mei plaatsvond. Gommans behaalde de eerste prijs met zijn ongevulde desembrood en Herman Schepers won in de categorie gevuld desembrood.

Er werden 41 desembroden ingezonden voor de keuring. Juryleden Marco van Scheijndel (technisch adviseur van GildePartner Puratos) en Maurits de Greef (keermester en lid van het Boulangerie Team) keurden de broden en maakte de winnaars bekend tijdens de afsluitende borrel van de ledenbijeenkomst. De Desembroodkeuring werd voor de zevende keer georganiseerd.

Bas Gommans behaalde niet alleen de eerste plaats in de categorie ongevuld, maar eindigde ook op de tweede plaats in de categorie gevuld desembrood met een brood met dadel, vijgen, gebrande walnoten en rozijnen. De winnaars ontvingen meerdere promotiematerialen vanuit het Echte Bakkersgilde, De DesemAward vanuit GildePartner Puratos inclusief een bijbehorende grondstoffen cheque. Hiermee kunnen ze hun desembroden nog meer onder de aandacht brengen.

1e prijs gevuld desembrood 2022 Herman Schepers behaalt de eerste prijs met zijn gevuld desembrood. Foto: Echte Bakkersgilde 

Dossiers
Lees ook
Desembrood - Met welstuk en decoratie

Desembrood - Met welstuk en decoratie

Dit is een brood wat dagelijks gegeten kan worden als ontbijt, lunch of bij het diner. Door de zaden en granen van tevoren licht te roosteren en daarna te weken in water met karnemelk, krijgt het brood een mooie volle smaak en blijft het langer mals.

De Echte Bakker in top 3 Beste Klantervaring

De Echte Bakker in top 3 Beste Klantervaring

De Echte Bakker staat op de derde plaats in het Beste Klantervaring-onderzoek van KPMG. De Echte Bakker één van de vijf nieuwkomers in de top 10 en schaart zich in een mooi rijtje A-merken. De verscollega’s van de Keurslager en Van der Valk Hotels staan op de eerste en tweede plaats.

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.