Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

Mona Lisa 3D Studio

Beeld: Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group lanceert via het decoratiemerk Mona Lisa gepersonaliseerde 3D-geprinte chocolade op schaal. Met de nieuwe Mona Lisa 3D Studio kunnen chefs hun eigen unieke creaties ontwerpen em deze snel en betaal reproduceren. 

Voor het lanceringsevenement sloeg Mona Lisa de handen in elkaar met de creatieve banketbakker Jordi Roca. Roca creeerde met de Mona Lisa 3D Studio de 3D chocoladecreatie ‘Flor de Cacao’, een cacaoboon  die zich na contact met warme chocoladesaus opent als een cacaobloem. “Deze nieuwe manier van werken met chocolade zal de consumenten verrassen met ondenkbare vormen die op schaal en met een indrukwekkende precisie geproduceerd worden,” zegt Roca over het gebruik van de Mona Lisa 3D Studio.

De Mona Lisa 3D Studio is uitgerust met een innovatieve precisietechnologie die duizenden exemplaren tegelijk kan printen, die tegelijkertijd hun ambachtelijke aspect behouden. Chefs en klanten kunnen een chocoladedecoratie personaliseren met hun eigen unieke ontwerp, vorm en afmetingen, waarna een team van ontwerpers het product omzet in een digitaal 3D-prototype met stalen. Zodra het prototype goedgekeurd wordt, kan het eindproduct snel op schaal worden gereproduceerd. De creaties kunnen gebruikt worden voor desserts, snoep, warme dranken en gebak. Deze service zal voor het eerst beschikbaar zijn voor chefs en hotels, koffieketens en  horeca-etablissementen in een handvol Europese landen. De eerste klant van de Mona Lisa 3D Studio is de bekende hotelketen Van der Valk.

Lees ook
Frank Haasnoot ambassadeur Cacao Barry en Mona Lisa Decorations

Frank Haasnoot ambassadeur Cacao Barry en Mona Lisa Decorations

Enkele weken geleden kondigden Cacao Barry en Mona Lisa Decorations aan dat Frank Haasnoot hun eerste Global Brand Ambassador is geworden. Beide merken hebben de samenwerking op Instagram aangekondigd en beloven inspirerende samenwerkingen.

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Talloze prachtige prijzen liggen klaar voor wie de uitdaging aangaat! Open alle 24 vakjes en maak dagelijks kans op een van de 24 Callebaut Kerstprijzen. We geven iedere dag 5kg Callebaut chocolade (Gold en Ruby) weg en andere leuke en handige goodies! De kans om verrukkelijke chocolade te winnen is nog nooit zo groot geweest!

Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...