Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn in België

Barry Callebaut_Nieuw GDC Lokeren

Barry Callebaut bouwt een nieuw Global Distribution Centre in het Belgische Lokeren. Dit chocolademagazijn krijgt een oppervlakte van meer dan 60.000 m² en zal energieneutraal opereren. Het nieuwe magazijn moet in de loop van 2021 gereed zijn. 

De kleine magazijnen in de buurt van Aalst wil Callebaut gaan sluiten en alle logistieke activiteiten verplaatsen naar het nieuwe Global Distribution Centre. Vanaf die plaats moet de chocolade verzonden worden naar alle uithoeken van de wereld. Callebaut verwacht door deze centralisatie de efficiëntie van de goederenstroom en de activiteiten te optimaliseren. De 85 medewerkers van Callebaut gaan mee naar de nieuwe locatie. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

De bouw wordt gerealiseerd door vastgoedgroep Warehouses De Pauw (WDP). Het bedrijf gaat er van uit dat voor de bouw een investering van 100 miljoen euro nodig is. Barry Callabaut gaat een langetermijncontract aan voor de huur van het nieuwe Global Distribution Centre.

 

Barry Callebaut wenst op deze locatie in Lokeren zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België te centraliseren en te verankeren. De efficiëntie van zijn goederenstroom zal worden geoptimaliseerd en verhoogd door de centralisatie van alle chocolade en zijn wereldwijde distributie vanuit deze site. Het GDC zal gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren, dat een directe connectie biedt met de autosnelweg E17 en de Antwerpse haven. Het nieuwe GDC wil de activiteiten van Barry Callebaut, heden op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdende met de voorziene groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door middel van een aangepaste in- en outbound flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld. De huidige 85 werknemers blijven aan de slag. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

Massimo Garavaglia, President EMEA Barry Callebaut Group: “De wereldwijde expansie van onze producten is de laatste jaren sterk gestegen en we gaan ervan uit dat deze trend zich zal verderzetten in de toekomst. Het was dus noodzakelijk om een adequaat antwoord te bieden aan deze toekomstige groei en onze efficiëntie ten behoeve van onze klanten en werknemers te verhogen en een verhoogde mobiliteit te garanderen. De realisatie van dit nieuwe GDC vormt een perfect voorbeeld van onze Smart Growth Strategy.”

 

Dossiers
Lees ook
‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”

Maak er chocola van

Maak er chocola van

‘Ik kan er geen chocola van maken.’ Een veelgebruikte uitdrukking over chocolade, dat vanwege de glans, maar ook vanwege de prijs, ook wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Chocolade geldt op dit moment als een trendy en exclusief product, waaraan bijzondere eigenschappen worden toegedicht.

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Viola Cennini gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in haar patisserie in Eindhoven. Als eerste Nederlander volgde ze een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...