Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn in België

Barry Callebaut_Nieuw GDC Lokeren

Barry Callebaut bouwt een nieuw Global Distribution Centre in het Belgische Lokeren. Dit chocolademagazijn krijgt een oppervlakte van meer dan 60.000 m² en zal energieneutraal opereren. Het nieuwe magazijn moet in de loop van 2021 gereed zijn. 

De kleine magazijnen in de buurt van Aalst wil Callebaut gaan sluiten en alle logistieke activiteiten verplaatsen naar het nieuwe Global Distribution Centre. Vanaf die plaats moet de chocolade verzonden worden naar alle uithoeken van de wereld. Callebaut verwacht door deze centralisatie de efficiëntie van de goederenstroom en de activiteiten te optimaliseren. De 85 medewerkers van Callebaut gaan mee naar de nieuwe locatie. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

De bouw wordt gerealiseerd door vastgoedgroep Warehouses De Pauw (WDP). Het bedrijf gaat er van uit dat voor de bouw een investering van 100 miljoen euro nodig is. Barry Callabaut gaat een langetermijncontract aan voor de huur van het nieuwe Global Distribution Centre.

 

Barry Callebaut wenst op deze locatie in Lokeren zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België te centraliseren en te verankeren. De efficiëntie van zijn goederenstroom zal worden geoptimaliseerd en verhoogd door de centralisatie van alle chocolade en zijn wereldwijde distributie vanuit deze site. Het GDC zal gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren, dat een directe connectie biedt met de autosnelweg E17 en de Antwerpse haven. Het nieuwe GDC wil de activiteiten van Barry Callebaut, heden op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdende met de voorziene groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door middel van een aangepaste in- en outbound flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld. De huidige 85 werknemers blijven aan de slag. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

Massimo Garavaglia, President EMEA Barry Callebaut Group: “De wereldwijde expansie van onze producten is de laatste jaren sterk gestegen en we gaan ervan uit dat deze trend zich zal verderzetten in de toekomst. Het was dus noodzakelijk om een adequaat antwoord te bieden aan deze toekomstige groei en onze efficiëntie ten behoeve van onze klanten en werknemers te verhogen en een verhoogde mobiliteit te garanderen. De realisatie van dit nieuwe GDC vormt een perfect voorbeeld van onze Smart Growth Strategy.”

 

Dossiers
Lees ook
Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...