Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz_Tastestrik

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander.

TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie. Het bedrijf biedt Barentz in de joint venture dan ook een hogere diversiteit aan oplossingen voor zijn klanten. Barentz produceert ingrediënten voor de life-science industrie, waaronder Food & Nutrition. Met een omzet van 1,1 miljard euro en een afzetmarkt van zestig landen, biedt Barentz aan TasteStrik een groot (kennis)netwerk. Omdat beide bedrijven hun klanten actief ondersteunen om nieuwe ideeën en oplossingen te ontwikkelen, staat voor beide bedrijven voorop dat hun relaties met klanten niet wijzigen.

Ambities

Robert Strik, oprichter van TasteStrik: “Een nieuwe samenwerking begint vaak aan de keukentafel. In dit geval aan de tafel in ons TasteLab in Eemnes, waar Barentz en TasteStrik een ambitie hebben uitgesproken en de collectieve en individuele belangen naar voren hebben gebracht. Daarbij stond ons een belangrijk doel voor ogen, namelijk ‘zorg dat de relaties en verhoudingen niet zullen wijzigen’. Dit waren belangrijke uitgangspunten voor het bedrijf TasteStrik en voor mij persoonlijk. Een succesvol samenwerkingsverband is gebaseerd op een gezamenlijke ambitie die recht doet aan ieders belangen. En niet alleen dat, de kracht van de samenwerking zit in de oplossingen die je sámen bedenkt; één plus één is namelijk meer dan twee.”

Expertise

Hidde van der Wal, CEO van Barentz zegt het volgende over de samenwerking: “De expertise van TasteStrik op het gebied van smaak is een goede toevoeging aan de Food & Nutrition branche van Barentz. Op deze manier bundelen we onze expertise en vaardigheden om innovatieve oplossingen te bedenken en implementeren. Het lab van Tastestrik in Eemnes is een waardevolle toevoeging aan ons wereldwijde netwerk van vijftien laboratoriums met vijftig laboranten.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
NVB wil huidige regeling ODE en SDE++ aanpassen

NVB wil huidige regeling ODE en SDE++ aanpassen

Industriële bakkerijen moeten meer betalen voor energie. Niet alleen vanwege de hogere energieprijzen maar ook door de huidige regelingen rondom de ODE en SDE++. De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) pleit voor een gelijk speelveld voor het bedrijfsleven en zet op de website de standpunten uiteen.

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater is al 42 jaar een bekende naam in het bakkersvak, onder meer als oprichter en eigenaar van Amarant Bakkers. Dit industriële familiebedrijf heeft zes bakkerijen, verspreid over heel Nederland, waar in totaal 450 mensen werken. Johan is ook een van de initiatiefnemers van Het Graanschap, een Nederlands initiatief om brood te bakken van lokaal...

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...