Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz_Tastestrik

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander.

TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie. Het bedrijf biedt Barentz in de joint venture dan ook een hogere diversiteit aan oplossingen voor zijn klanten. Barentz produceert ingrediënten voor de life-science industrie, waaronder Food & Nutrition. Met een omzet van 1,1 miljard euro en een afzetmarkt van zestig landen, biedt Barentz aan TasteStrik een groot (kennis)netwerk. Omdat beide bedrijven hun klanten actief ondersteunen om nieuwe ideeën en oplossingen te ontwikkelen, staat voor beide bedrijven voorop dat hun relaties met klanten niet wijzigen.

Ambities

Robert Strik, oprichter van TasteStrik: “Een nieuwe samenwerking begint vaak aan de keukentafel. In dit geval aan de tafel in ons TasteLab in Eemnes, waar Barentz en TasteStrik een ambitie hebben uitgesproken en de collectieve en individuele belangen naar voren hebben gebracht. Daarbij stond ons een belangrijk doel voor ogen, namelijk ‘zorg dat de relaties en verhoudingen niet zullen wijzigen’. Dit waren belangrijke uitgangspunten voor het bedrijf TasteStrik en voor mij persoonlijk. Een succesvol samenwerkingsverband is gebaseerd op een gezamenlijke ambitie die recht doet aan ieders belangen. En niet alleen dat, de kracht van de samenwerking zit in de oplossingen die je sámen bedenkt; één plus één is namelijk meer dan twee.”

Expertise

Hidde van der Wal, CEO van Barentz zegt het volgende over de samenwerking: “De expertise van TasteStrik op het gebied van smaak is een goede toevoeging aan de Food & Nutrition branche van Barentz. Op deze manier bundelen we onze expertise en vaardigheden om innovatieve oplossingen te bedenken en implementeren. Het lab van Tastestrik in Eemnes is een waardevolle toevoeging aan ons wereldwijde netwerk van vijftien laboratoriums met vijftig laboranten.”

Lees ook
Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van...

Goedhart biedt medewerkers failliete bakker werkplaats

Goedhart biedt medewerkers failliete bakker werkplaats

Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt veertig medewerkers van de failliete industriële bakker De Verwenbakker een arbeidsplaats aan. Op deze manier wil het bedrijf deze mensen behouden voor de branche. Goedhart deed ook een bod op de activa van de Verwenbakker, maar een doorstart bleek helaas niet mogelijk. Het aanbieden van...

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

[object type="youtube" id="pRvDjMRAUbM"] Chef Ryan Stevenson laat zien hoe je een vulling met Callebaut Ruby maakt.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...