Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz_Tastestrik

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander.

TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie. Het bedrijf biedt Barentz in de joint venture dan ook een hogere diversiteit aan oplossingen voor zijn klanten. Barentz produceert ingrediënten voor de life-science industrie, waaronder Food & Nutrition. Met een omzet van 1,1 miljard euro en een afzetmarkt van zestig landen, biedt Barentz aan TasteStrik een groot (kennis)netwerk. Omdat beide bedrijven hun klanten actief ondersteunen om nieuwe ideeën en oplossingen te ontwikkelen, staat voor beide bedrijven voorop dat hun relaties met klanten niet wijzigen.

Ambities

Robert Strik, oprichter van TasteStrik: “Een nieuwe samenwerking begint vaak aan de keukentafel. In dit geval aan de tafel in ons TasteLab in Eemnes, waar Barentz en TasteStrik een ambitie hebben uitgesproken en de collectieve en individuele belangen naar voren hebben gebracht. Daarbij stond ons een belangrijk doel voor ogen, namelijk ‘zorg dat de relaties en verhoudingen niet zullen wijzigen’. Dit waren belangrijke uitgangspunten voor het bedrijf TasteStrik en voor mij persoonlijk. Een succesvol samenwerkingsverband is gebaseerd op een gezamenlijke ambitie die recht doet aan ieders belangen. En niet alleen dat, de kracht van de samenwerking zit in de oplossingen die je sámen bedenkt; één plus één is namelijk meer dan twee.”

Expertise

Hidde van der Wal, CEO van Barentz zegt het volgende over de samenwerking: “De expertise van TasteStrik op het gebied van smaak is een goede toevoeging aan de Food & Nutrition branche van Barentz. Op deze manier bundelen we onze expertise en vaardigheden om innovatieve oplossingen te bedenken en implementeren. Het lab van Tastestrik in Eemnes is een waardevolle toevoeging aan ons wereldwijde netwerk van vijftien laboratoriums met vijftig laboranten.”

Lees ook
NVB wil steun voor industriële bakkerijen

NVB wil steun voor industriële bakkerijen

De 42 leden van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zijn teleurgesteld over de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling). Het ziet er naar uit dat geen enkele industriële bakkers gebruik kan maken van dit steunpakket. In een brief aan de regering pleit NVB voor een betere regeling.

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief