Banketbakkerij Van Dijk maakt 2.100 bereklauwen voor zorgmedewerkers

Banketbakker Van Dijk_foto: Pim Mul

Foto: Banketbakkerij Van Dijk/Pim Mul

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen, een lokaal gebakje, aan de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis. Donderdag 16 april brengen banketbakkers Linda en Don Frederiks de gebakjes naar het ziekenhuis.

De bereklauw is een lokaal bekend gebakje van slagroom en cake en een specialiteit van de banketbakkerij. De gift is mogelijk door veel donaties van klanten in de winkel en ondernemers uit de regio. Allen willen de hardwerkende zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis een hart onder de riem steken. Naast de 2.100 bereklauwen doen de bakkers ook een donatie van 1.575 euro aan de Stichting Vrienden Van Het Groene Hart Ziekenhuis.

”Dit jaar hebben we zelf de zorg van het Groene Hart Ziekenhuis mogen ervaren en waren we zo onder de indruk van hun inzet”, zeggen ondernemers Linda en Don Frederiks. “Graag willen we al deze mensen en hun collega’s in het zonnetje zetten, door te doen wat we goed kunnen: bereklauwen maken.” 

Banketbakkerij Van Dijk

Al 130 jaar is Bakkerij Van Dijk actief in Gouda. De geschiedenis begin in 1890 toen ondernemer Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg begon. Na de Tweede Wereldoorlog legde ondernemer Domie van Dijk zich toe op banket en roomboterkoekjes. In 1990 vierde de bakkerij het 100-jarig bestaan en werd de winkel ingrijpend gerenoveerd. De gemeente Gouda besloot tevens dat het pand een Monument is en plaatste het op de monumentenlijst. Op 4 september 2015 kreeg de bakkerij het predicaat ‘bij koninklijke beschikking’ toegekend door koning Willem-Alexander.  te kennen. Deze koninklijke onderscheiding werd officieel uitgereikt door de Commissaris van de Koning Jaap Smit en de burgemeester van Gouda. Sinds 1 juli 2018 staan de huidige eigenaren Linda en Don Frederiks aan het roer van de banketbakkerij.

Dossiers
Lees ook
Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Deze Petit Désiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met een luchtige botercrème van pecannoten. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat je in je assortiment rekening houdt met de houdbaarheid van je producten.

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

Het was altijd de grote wens van broodbakker Fariss Berkane om de traditionele Nederlandse (banket)bakkerij met de Marokkaanse te combineren in één modern bedrijf. Acht jaar geleden is hij samen met zijn compagnon en neef Chahid el Hannouti La Boulangerie Traditionnelle Marrakech gestart in Amsterdam-Osdorp.

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...