Banketbakkerij Stevers bakt beste speculaasbrokken

20 oktober 2016

LEERDAM – Banketbakkerij Stevers, de Heerlijk & Heerlijk Banketbakker uit Alphen a/d Rijn, heeft de eerste prijs heeft gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring. De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

Keuring

In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffenleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Banketbakkerij Stevers waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en een volle roombotersmaak. Tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Kwaliteit hoog niveau

De jury was goed te spreken over de algemene kwaliteit: “De kwaliteit was zelfs van een hoger niveau dan de voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar. De winnende brokken van Banketbakkerij Stevers scoorde op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct."

De winnaars

Winnaar Ard van den Berg is blij verrast met de prestigieuze prijs. “Ik ben ontzettend blij en vooral ook trots dat we met onze brokken al een aantal jaren hoog scoren en dit mooie product kunnen aanbieden aan onze klanten.” Dit is niet de eerste keer dat Banketbakkerij Stevers de prijs in ontvangst mag nemen. In 2010 won hij met zijn heerlijke brokken en ook in de jaren erna scoorde Stevers altijd hoog. De tweede prijs ging dit jaar naar Patisserie Strik uit Nijmegen en de derde prijs was voor Banketbakkerij In de Kroon uit Roermond.

 

Altijd op de hoogte blijven?