Banketbakkerij Prins verkoopt 'vuurwerk'

Banketbakkerij Prins verkoopt 'vuurwerk'

Ondanks het verbod lag er bij Banketbakkerij Prins aan het Scheldeplein te Alblasserdam tijdens de jaarwisseling gewoon 'vuurwerk' in de etalage. De bakker pakte uit met vuurwerkgebak en trok klanten met een groot bord met de tekst 'Vuurwerkverkoop gestart'.

Het grote bord trok volgens eigenaar Edwin Prins nieuwsgierige consumenten over de drempel en toverde bij het zien van het vuurwerkgebak een glimlach op hun gezicht. "In dit Corona-tijdperk moet je als ondernemer extra creatief zijn en roeien met de riemen die je hebt", zegt Prins. Om dit jaar, ondanks het vuurwerkverbod, toch knallend af te sluiten besloot de creatieve Prins aan zijn beroemde oliebollen en appelbeignets ook drie speciale vuurwerkgebakjes toe te voegen.

“We staan in de omgeving bekend als dé creatieve banketbakker en omdat we weten dat sommigen graag hadden genoten van het siervuurwerk tijdens de jaarwisseling, brengen we de consument dit jaar knallers in gebaksvorm aan”, besluit Edwin Prins. Banketbakker Prins mocht dit ‘vuurwerk’ zonder vergunning verkopen en bij het genieten van dit product was geen veiligheidsbril verplicht.

 

Dossiers
Lees ook
Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Deze Petit Désiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met een luchtige botercrème van pecannoten. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat je in je assortiment rekening houdt met de houdbaarheid van je producten.

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

Het was altijd de grote wens van broodbakker Fariss Berkane om de traditionele Nederlandse (banket)bakkerij met de Marokkaanse te combineren in één modern bedrijf. Acht jaar geleden is hij samen met zijn compagnon en neef Chahid el Hannouti La Boulangerie Traditionnelle Marrakech gestart in Amsterdam-Osdorp.

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...