Banketbakkerij In De Kroon wint vlaaikeuring 2020

Vlaaikeuring 2020_foto Bakeplus

Banketbakkerij In De Kroon uit Roermond heeft de vlaaikeuring 2020 gewonnen. Dat maakte de lokale nieuwsomroep L1 op woensdag 14 oktober bekend tijdens een live uitzending op Facebook. De organisatie laat weten "verheugd te zijn met de brede consumentenaandacht die de vlaaikeuring dit jaar heeft gekregen".

Dit jaar waren de twee wedstrijdvlaaien de Abrikozenvlaai en de Linzen Kersenvlaai. Banketbakkerij In De Kroon haalde de hoogste score en mag zich daarom een jaar lang beste vlaaienbakker van Nederland noemen. En daar is de bakker blij mee. "Hoera!", staat er op de Facebookpagina te lezen. "Wij zijn de Winnaar van de beste en lekkerste ambachtelijke vlaai van Limburg en Oost-Brabant 2020-2021."

De tweede plaats was voor Hagedoren, de Echte bakker. Een goede bekende van de wedstrijd. De bakker won de wedstrijd drie keer, in 2015, 2017 en 2018. In 2019 bereikte de bakker ook al de tweede plaats en in 2016 de derde.
En tot slot de derde plaats. Die was dit jaar voor Bakkerij Vries. Op Facebook laat de bakker weten trots te zijn op dit resulaat. Alle andere deelnemende bakkers kregen een eervolle vermelding.

Geslaagde editie

De organisatie moest vanwege de coronamaatregelen dit jaar een aangepast programma op stellen. Zo waren dit jaar de keuring en ook de prijsuitreiking niet voor publiek toegankelijk en werden de vlaaien bij de bakkers opgehaald. Desondanks spreekt de organisatie van een geslaagde editie.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...