Banket Bakker Ilo opent de deuren in Heeze

9 maart 2021
Foto: Pixabay

Zes jaar geleden kwam Youseph Ilo vanuit Syrië naar Nederland. Afgelopen weekend opende hij zijn eigen bakkerij, Banket Bakker Ilo, in Heeze.  Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De 47-jarige Ilo werkte in Syrië ook als bakker. Hij werkte 25 jaar bij familiebedrijf, een grote bakkerij in Hasakah in het noorden van Syrië. De afgelopen jaren in Nederland leerde hij de taal en werkte als kok bij een conferentiehotel.

Nu opent hij zijn eigen bakkerij in Leende. In het assortiment zitten niet alleen Arabische lekkernijen zoals syrische koekjes en baklava, maar ook gebakjes, macarons, chocolade en verse noten. "Wij zijn gespecialiseerd in het maken van lekkernij van a tot z. Het lekkernij wordt ambachtelijk en met veel liefde gemaakt", staat op de Facebookpagina te lezen. Hier laar hij ook zien hoe hij zijn baklava maakt.

Zijn nieuwe onderneming is een stukje kleiner danhet familiebedrijf in Syrië, maar Ilo heeft de ambitie om te groeien vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "In deze regio zijn heel weinig van dit soort bakkerijen. Maar laten we eerst afwachten hoe het gaat lopen. Voorlopig ben ik hier heel tevreden mee."

Bron: Eindhovens Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?