Wie bakt de lekkerste appeltaart van Zuid-Limburg?

25 september 2017

Eugène Kengen van Brood en Banketbakkerij Kengen organiseert op woensdag 27 september een appeltaartenbakwedstrijd voor thuisbakkers in de regio Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Sittard en Landgraaf. Dit gebeurt onder de noemer 'Heel Zuid-Limburg bakt!'. De winnaar mag zich de ‘beste thuisbakker van Zuid-Limburg’ noemen en krijgt van Kengen een bakkerstenue met bakbenodigdheden. Ook mag de winnaar met vier andere deelnemers een workshop vlaaibakken in de bakkerij van Kengen in Heerlen of Landgraaf volgen.

Kengen merkt de stijgende populariteit van het bakkersvak op. "Tv-programma’s als Heel Holland bakt, BROOD, Rudoph’s Bakery en de CupCakeCup hebben daar enorm aan bijgedragen. Er is gelukkig weer meer waardering voor het ambachtelijke vak dat wij elke nacht uitoefenen." Hij benadrukt het verschil tussen ambachtelijke industriële bakkersproduct. "Naast de basisgrondstoffen is ‘tijd’ een van onze voornaamste ingrediënten. Hierdoor ontstaat een heerlijke natuurlijke smaak”, aldus Kengen.

Heel Zuid-Limburg bakt

Uit marktonderzoek blijkt dat 30 procent van Kengens klanten het leuk vindt om af en toe thuis te bakken. Daarom besloot Kengen de bakwedstrijd te organiseren. Kengen: "We hebben gekozen voor een appeltaart. De nieuwe oogst is namelijk net geplukt en een appeltaart is een smaakvol traditioneel product dat goed past bij de producten die wij zelf willen maken. Gemaakt met natuurlijke basis ingrediënten, vol van smaak zonder al te veel poespas”.

Consumenten die mee willen doen aan de bakwedstrijd kunnen een wedstrijdreglement ophalen in een van de winkels van Kengen. Adressen van de winkels staan op de site. Deelnemers kunnen hun appeltaarten op dinsdag 26 september inleveren. Kengen en een consument keuren de taarten op woensdag 27 september. Zij beoordelen deze op smaak, originaliteit en algemene uitstraling.

Altijd op de hoogte blijven?