Bakkervak: Compacte logger Gullimex

ROSMALEN - Gullimex toont op Bakkersvak de TempCube. Deze compacte logger voor tijdens transport of in vaste opslagruimten functioneert onder zware omstandigheden.

De logger heeft een batterij die 10 jaar meegaat. Gelet wordt op de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Een schoksensor kan ook bijhouden of een vracht bijvoorbeeld te vaak valt. Zo kan per sms of e-mail gewaarschuwd worden.

bakkersvak-gullimex200

De data kunnen draadloos naar de router worden verzonden. “In panden met gewapend beton, kan de TempCube ook geleverd worden met externe antenne”, meldt commercieel adviseur Maurice Langezaal (foto).

Het bedrijf heeft verder een snelle glutentest, de Allerflow Gluten die binnen enkele minuten aangeeft of er gluten zijn aangetroffen of niet. “Een stuk sneller dus dan de 24 of 48 uur die nodig is bij een labtest", aldus Langezaal.

Het werkt volgens hem als een soort zwangerschapstest. "Eerst swab je een oppervlak van 10 bij 10 centimeter. Dan breek je de bovenkant en knijpt zodat de vloeistof naar beneden loopt. Vervolgens druppel je op het speciale plaatje waarna na een paar minuten 1 of 2 strepen te zien zijn. 2 strepen duidt dan op de aanwezigheid van gluten.”

Gullimex staat verder met een refractometer waarmee de refractieve index (het gehalte aan suiker en zout) te meten is, zowel voor de bakkerij- als de drankenindustrie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Energieprofiel helpt kosten besparen

Energieprofiel helpt kosten besparen

Niet alleen besparen op energieverbruik leidt tot een lagere rekening, maar ook energie slim inkopen helpt. Veel bakkers zijn zich nog niet bewust van die mogelijkheid. COMCAM gaf voorafgaand aan Bakkersvak een webinar over dit onderwerp.

Omgaan met fluctuerende energieprijzen

Omgaan met fluctuerende energieprijzen

De energiecrisis heeft de bakkerijsector hard geraakt en eerlijke energieprijzen voor iedereen zijn nog niet in zicht. Daarom organiseerde Easyfairs, organisator van Bakkersvak en IJs-Vak, onlangs samen met exposant COMCAM een gratis webinar.

Vier belevingswerelden van IRCA & Dobla

Vier belevingswerelden van IRCA & Dobla

Fun, adventure, knowlegde en harmony: dat zijn de vier belevingswerelden die terug te vinden zijn in de stand van Dobla op Bakkersvak.