Bakkervak: Compacte logger Gullimex

1 april 2015

ROSMALEN - Gullimex toont op Bakkersvak de TempCube. Deze compacte logger voor tijdens transport of in vaste opslagruimten functioneert onder zware omstandigheden.

De logger heeft een batterij die 10 jaar meegaat. Gelet wordt op de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Een schoksensor kan ook bijhouden of een vracht bijvoorbeeld te vaak valt. Zo kan per sms of e-mail gewaarschuwd worden.

bakkersvak-gullimex200

De data kunnen draadloos naar de router worden verzonden. “In panden met gewapend beton, kan de TempCube ook geleverd worden met externe antenne”, meldt commercieel adviseur Maurice Langezaal (foto).

Het bedrijf heeft verder een snelle glutentest, de Allerflow Gluten die binnen enkele minuten aangeeft of er gluten zijn aangetroffen of niet. “Een stuk sneller dus dan de 24 of 48 uur die nodig is bij een labtest", aldus Langezaal.

Het werkt volgens hem als een soort zwangerschapstest. "Eerst swab je een oppervlak van 10 bij 10 centimeter. Dan breek je de bovenkant en knijpt zodat de vloeistof naar beneden loopt. Vervolgens druppel je op het speciale plaatje waarna na een paar minuten 1 of 2 strepen te zien zijn. 2 strepen duidt dan op de aanwezigheid van gluten.”

Gullimex staat verder met een refractometer waarmee de refractieve index (het gehalte aan suiker en zout) te meten is, zowel voor de bakkerij- als de drankenindustrie.

Altijd op de hoogte blijven?