Bakkervak: Compacte logger Gullimex

ROSMALEN - Gullimex toont op Bakkersvak de TempCube. Deze compacte logger voor tijdens transport of in vaste opslagruimten functioneert onder zware omstandigheden.

De logger heeft een batterij die 10 jaar meegaat. Gelet wordt op de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Een schoksensor kan ook bijhouden of een vracht bijvoorbeeld te vaak valt. Zo kan per sms of e-mail gewaarschuwd worden.

bakkersvak-gullimex200

De data kunnen draadloos naar de router worden verzonden. “In panden met gewapend beton, kan de TempCube ook geleverd worden met externe antenne”, meldt commercieel adviseur Maurice Langezaal (foto).

Het bedrijf heeft verder een snelle glutentest, de Allerflow Gluten die binnen enkele minuten aangeeft of er gluten zijn aangetroffen of niet. “Een stuk sneller dus dan de 24 of 48 uur die nodig is bij een labtest", aldus Langezaal.

Het werkt volgens hem als een soort zwangerschapstest. "Eerst swab je een oppervlak van 10 bij 10 centimeter. Dan breek je de bovenkant en knijpt zodat de vloeistof naar beneden loopt. Vervolgens druppel je op het speciale plaatje waarna na een paar minuten 1 of 2 strepen te zien zijn. 2 strepen duidt dan op de aanwezigheid van gluten.”

Gullimex staat verder met een refractometer waarmee de refractieve index (het gehalte aan suiker en zout) te meten is, zowel voor de bakkerij- als de drankenindustrie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

De genomineerden voor de Gouden IJsspatel zijn bekend. Op 30 en 31 januari vond de voorronde plaats waar keurmeesters 24 genomineerden selecteerden. Zij draaien op zondag 5 maart tijdens Bakkersvak en IJsVak hun stracciatella ijs op het podium.

Ivo van Dijkhuizen in gesprek over ondernemersvragen op Bakkersvak

Ivo van Dijkhuizen in gesprek over ondernemersvragen op Bakkersvak

Voor welke uitdagingen sta je als ondernemer en hoe ga je hiermee om? Tijdens Bakkersvak kun je hierover in gesprek met Ivo van Dijkhuizen van PAKHUIS foodmarketing. In het kennistheater bespreekt hij actuele ondernemersvragen en stellingen uit de bakkerijsector.

Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een heel speciale, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink uitpakken.