Bakkervak: Compacte logger Gullimex

ROSMALEN - Gullimex toont op Bakkersvak de TempCube. Deze compacte logger voor tijdens transport of in vaste opslagruimten functioneert onder zware omstandigheden.

De logger heeft een batterij die 10 jaar meegaat. Gelet wordt op de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Een schoksensor kan ook bijhouden of een vracht bijvoorbeeld te vaak valt. Zo kan per sms of e-mail gewaarschuwd worden.

bakkersvak-gullimex200

De data kunnen draadloos naar de router worden verzonden. “In panden met gewapend beton, kan de TempCube ook geleverd worden met externe antenne”, meldt commercieel adviseur Maurice Langezaal (foto).

Het bedrijf heeft verder een snelle glutentest, de Allerflow Gluten die binnen enkele minuten aangeeft of er gluten zijn aangetroffen of niet. “Een stuk sneller dus dan de 24 of 48 uur die nodig is bij een labtest", aldus Langezaal.

Het werkt volgens hem als een soort zwangerschapstest. "Eerst swab je een oppervlak van 10 bij 10 centimeter. Dan breek je de bovenkant en knijpt zodat de vloeistof naar beneden loopt. Vervolgens druppel je op het speciale plaatje waarna na een paar minuten 1 of 2 strepen te zien zijn. 2 strepen duidt dan op de aanwezigheid van gluten.”

Gullimex staat verder met een refractometer waarmee de refractieve index (het gehalte aan suiker en zout) te meten is, zowel voor de bakkerij- als de drankenindustrie.

Meer over
Lees ook
Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Op 1, 2 en 3 maart 2020 vond de negende editie van de meest toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerij- en ijssector plaats: vakbeurs Bakkersvak. Net als in 2019 hadden vakprofessionals drie dagen de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Deze editie was de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels.

Drie dagen Bakkersvak vol demo’s, lezingen en wedstrijden

Drie dagen Bakkersvak vol demo’s, lezingen en wedstrijden

Stefano van Leeuwen was afgetekend de beste deze editie van de Dutch Pastry Award tijdens Bakkersvak 2020. Niet alleen beschouwde de vakjury hem als beste, hij ontving ook nog eens de publieksprijs. In zijn showstuk met het thema ‘Hollands Glorie’ koos hij niet voor een klassiek thema als tulpen of klompen.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...