BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door

1 juni 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: BakkersVakWedstrijden

De BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door. Dat heeft het bestuur na lang wikken en wegen besloten. De wedstrijden vinden plaats op 9 en 10 november, ondanks de beperkingen die dan mogelijk nog worden opgelegd door de overheid en het RIVM in verband met het coronavirus.

"Wij willen de bakkers en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen hun producten dit jaar te laten beoordelen door een vakjury. We weten dat de uitslag van de keuringen bijdraagt aan de promotie van bakkers en hun producten in hun marktgebied. Lokale ondernemers moeten zich blijven onderscheiden van supermarkten en kunnen bakkers laten zien dat zij specialisten zijn waar de consument het lekkerste en beste brood en banket kan kopen."

De wedstrijd ziet er als volgt uit. Dinsdagmiddag 9 november kunnen deelnemers hun producten inleveren in het Fries Congrescentrum in Drachten. Dezelfde avond keurt de jury alle producten.

Op woensdag 10 november vindt de prijsuitreiking plaats. De organisatie verwacht dat het waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om de honderden mensen, die normaal naar de prijsuitreiking komen, met 1,5 meter afstand van elkaar in de zaal te laten plaatsnemen. Daarom bekijken ze nog hoe de prijsuitreiking wel kan plaatsvinden en nemen daarover begin september een beslissing.

 

Altijd op de hoogte blijven?