BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door

BakkersVakWedstrijden_bekers

Foto: BakkersVakWedstrijden

De BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door. Dat heeft het bestuur na lang wikken en wegen besloten. De wedstrijden vinden plaats op 9 en 10 november, ondanks de beperkingen die dan mogelijk nog worden opgelegd door de overheid en het RIVM in verband met het coronavirus.

"Wij willen de bakkers en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen hun producten dit jaar te laten beoordelen door een vakjury. We weten dat de uitslag van de keuringen bijdraagt aan de promotie van bakkers en hun producten in hun marktgebied. Lokale ondernemers moeten zich blijven onderscheiden van supermarkten en kunnen bakkers laten zien dat zij specialisten zijn waar de consument het lekkerste en beste brood en banket kan kopen."

De wedstrijd ziet er als volgt uit. Dinsdagmiddag 9 november kunnen deelnemers hun producten inleveren in het Fries Congrescentrum in Drachten. Dezelfde avond keurt de jury alle producten.

Op woensdag 10 november vindt de prijsuitreiking plaats. De organisatie verwacht dat het waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om de honderden mensen, die normaal naar de prijsuitreiking komen, met 1,5 meter afstand van elkaar in de zaal te laten plaatsnemen. Daarom bekijken ze nog hoe de prijsuitreiking wel kan plaatsvinden en nemen daarover begin september een beslissing.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkers in de media | Week 12-2023

Bakkers in de media | Week 12-2023

Geen doorstart voor Bakkerij Jonker, tarweprijs blijft dalen en Siemon de Jong stopt met taarten van Abel. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.