De BakkersVakWedstrijden 2020 gaan niet door. Niet alleen beperken de geldende coronamaatregelen de organisatie van de wedstrijd. Ook vindt het bestuur het risico van de wedstrijd te groot vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. De volgende editie vindt plaats in 2021.

Voorzitter Eildert Kielman: "Tot de laatste persconferentie waren we van mening dat we de wedstrijden en de prijsuitreiking aangepast konden organiseren. Afgelopen week bleek dat leveranciers, die veelal de juryleden voor de wedstrijden ter beschikking stellen, de regels hebben aangescherpt. De meesten van hen staan niet toe dat hun proefbakkers dit jaar keuren tijdens de BakkersVakWedstrijden. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers, veelal ouderen, betrokken die de organisatie rondom de wedstrijden in goede banen moeten leiden. Het bestuur wil niet het risico lopen dat deelnemers, juryleden en vrijwilligers besmet raken met het coronavirus. Dus kunnen we niet anders dan de wedstijden afblazen."

De BakkersVakWedstrijden stonden gepland voor 11 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Het bestuur gaat er voorlopig vanuit dat de volgende editie van de BakkersVakWedstrijden gehouden kan worden op 10 november 2021.

De BakkersVakWedstrijden is een populaire vakwedstrijd. Vorig jaar deden 186 bakkers mee. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?