BakkersVakWedstrijden 2020 gaan niet door

Bakkersvakwedstrijden 2020

De BakkersVakWedstrijden 2020 gaan niet door. Niet alleen beperken de geldende coronamaatregelen de organisatie van de wedstrijd. Ook vindt het bestuur het risico van de wedstrijd te groot vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. De volgende editie vindt plaats in 2021.

Voorzitter Eildert Kielman: "Tot de laatste persconferentie waren we van mening dat we de wedstrijden en de prijsuitreiking aangepast konden organiseren. Afgelopen week bleek dat leveranciers, die veelal de juryleden voor de wedstrijden ter beschikking stellen, de regels hebben aangescherpt. De meesten van hen staan niet toe dat hun proefbakkers dit jaar keuren tijdens de BakkersVakWedstrijden. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers, veelal ouderen, betrokken die de organisatie rondom de wedstrijden in goede banen moeten leiden. Het bestuur wil niet het risico lopen dat deelnemers, juryleden en vrijwilligers besmet raken met het coronavirus. Dus kunnen we niet anders dan de wedstijden afblazen."

De BakkersVakWedstrijden stonden gepland voor 11 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Het bestuur gaat er voorlopig vanuit dat de volgende editie van de BakkersVakWedstrijden gehouden kan worden op 10 november 2021.

De BakkersVakWedstrijden is een populaire vakwedstrijd. Vorig jaar deden 186 bakkers mee. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

 

 

Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...