Bakkersvak-bezoekers komen vooral voor innovaties

13 mei 2015

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een heus bakkerswalhalla voor de complete bakkerijsector.

Breed scala aan deelnemers

Deelnemers van het eerste uur waren aanwezig, maar ook nieuwe partijen zagen kans er dit jaar bij te zijn waardoor het aanbod van leveranciers ook deze editie weer is toegenomen. Bakkers uit het hele land kregen gedurende de twee dagen een goed overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen in de bakkerijsector. Veel brood en heerlijke lekkernijen in alle soorten, smaken, geuren en maten, maar ook alles op het gebied van ovens, winkelinterieur en verpakkingen waren terug te vinden op de beurs.

Ruim 69% van de bezoekers geeft aan de beurs te bezoeken voor de laatste innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast verwacht 42% van de bezoekers daadwerkelijk producten aan te schaffen die ze op de beurs hebben gezien.

Tevreden over exposantenaanbod

Over de kwaliteit van exposanten vinden 80% van de bezoekers deze goed tot zeer goed. Van de bezoekers was 55 % afkomstig uit de ambachtelijke bakkerijsector, maar ook andere sectoren waren goed vertegenwoordigd, zoals de industriële bakkerijen, chocolaterieën, restaurants, lunchrooms, retailers, catering, ijssalons, koffiebars en tearooms.

Demonstraties trekken veel bekijks

De inspirerende demonstraties van o.a. het Nederlands Patisserie Team en BoulangerieTeam maakten de dag compleet. Het BoulangerieTeam nam de bezoekers mee in de wereld van desem met: spelt, rogge en een BoulangerieTeam-special. Daarnaast kregen de bezoekers de mogelijkheid om desem te tappen om er zelf in de bakkerij mee aan de slag te kunnen. Het Patisserie Team vertoonde verschillende demonstraties op het gebied van patisserie. Zo maakte Peter Remmelzwaal live de Balloon Dog o.a. bekend uit De Wereld Draait Door.

Nieuw was de presentatie van Tom van Veen, waarbij bewegende beelden werden gepresenteerd op een showstuk van witte chocolade, ook wel videomapping genoemd. Naast de demonstraties was het Nederlands Patisserie Team ook aanwezig om de waanzinnige showstukken van de Dutch Pastry Award 2015 te jureren. In een spannende wedstrijd wist Robin Hoedjes uiteindelijk de award te bemachtigen met zijn showstuk van uitsluitend eetbare materialen in het thema Science Fiction. Bakkerij Gebr. Van Den Berg uit Maasdijk is op zondag opnieuw bekroond met de titel ‘Leukste Bakker van Nederland’. Door de familiedag op zondag heeft heel de familie mee kunnen genieten van deze spannende uitreiking.

Jubileumeditie

Bakkersvak vindt in 2016 voor de vijfde keer plaats. Dit vijfjarige jubileum wordt gevierd met de gehele sector op de toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerijsector op 6 & 7 maart 2016. Al vele deelnemers willen dit feestje niet missen en ook 98% van de bezoekers is voornemens weer een bezoek te brengen aan het gastvrije Autotron in Rosmalen.

 

Altijd op de hoogte blijven?