Bakkersvak 2016: groots en internationaal

ROSMALEN - Op 6 en 7 maart vindt vakbeurs Bakkersvak alweer voor de vijfde keer plaats in Autotron Rosmalen. Sinds 2011 is Bakkersvak een feit en het evenement is uitgegroeid tot de enige vakbeurs in Nederland voor de ambachtelijke bakkerijsector. Vanwege het jubileum pakt Bakkersvak dit jaar extra groots uit. Er is een speciaal jubileumprogramma geïnspireerd op het vijfjarig bestaan met een internationaal tintje.

Markt

Bakkersvak is dit jaar groter dan ooit. Met het snelle uitverkopen van het oorspronkelijke Expodome en de grote belangstelling voor deze speciale jubileumeditie, kon een uitbreiding naar het Eventron niet uitblijven. Zo’n 3.444m2 is erbij gekomen op de al bestaande 6.458m2. De twee hallen worden verbonden door de centrale entree die dit jaar is omgetoverd tot een echte markt, waar verrassende producten kunnen worden geproefd.

Patisserie uit diverse landen

De leden van het Nederlands Patisserie Team zetten hun demonstraties, ofwel het product, een grondstof, smaak of uitstraling in het teken van één specifiek land. Het komt allemaal voorbij: bonbons geïnspireerd op Koeweit, technieken die in het Verre Oosten worden gebruikt voor een dessert op bord, de Franse klassiekers en het dessert wordt gemaakt met inspiratie uit Italië. Natuurlijk wordt Nederland niet overgeslagen: bezoekers worden geïnspireerd met alles wat met kruiden en specerijen te maken heeft.

Wereldbroden

De afgelopen jaren heeft het BoulangerieTeam aan vele internationale wedstrijden meegedaan. In wisselende teams zijn de nodige successen behaald met 2015 als absoluut hoogtepunt, waarbij drie keer een gouden medaille en één keer een zilveren medaille werd veroverd op internationale vakwedstrijden. Bij deze wedstrijden zijn de teamleden in aanraking gekomen met uiteenlopende broden en viennoiserie van over de hele wereld. Een selectie van deze wereldse broden is te zien op Bakkersvak. De showtafels van beide teams zijn geïnspireerd door het vijfjarig bestaan van Bakkersvak.

Brood moet reizen

In samenwerking met hoofdmediapartner Bakkers in bedrijf kunnen bezoekers op Bakkersvak op reis met ‘Brood moet reizen’. Bezoek daartoe de speciale hoek op de beurs, ga langs bij de stand van Bakkers in bedrijf (D1009) en maak kans op deelname aan een internationale inspiratiereis. Door aan te geven welke land je nog eens zou willen bezoeken voor inspiratie, wat je er hoopt te ontdekken en hoe je dat wilt vertalen in je eigen bedrijf. Op de beursvloer wordt een expositie ingericht met producten en sfeerbeelden die typerend zijn voor dat land. Je kunt hier inspiratie opdoen uit verschillende landen en gebruiken voor je eigen onderneming.

Verdieping

Op Bakkersvak vinden ook mini-workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, storytelling en ambachtelijk produceren, georganiseerd door de partijen achter het project Ambacht & Business. Dat is een trainingsprogramma, samengesteld door FrieslandCampina, Stichting Ambachtelijke Bakkerij, Bakkerswereld, NBA en Bakkersvak. Op de beurs ontvangen de deelnemers aan het programma hun certificaten.

Oproep

Daarnaast is er een oproep gedaan aan alle deelnemers om samen met Bakkersvak het jubileum te vieren, dus ook op de stands van de deelnemers komt het vijfjarig jubileum van Bakkersvak op feestelijke wijze terug.

Meer informatie

Om een bezoek te brengen aan Bakkersvak kunnen bezoekers zich inschrijven via de website van Bakkersvak.

Lees ook
Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Wees transparant

Wees transparant

Sinds 1 juli is na jaren van vergaderen en overleg het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. De wetgeving is aangepast om consumenten meer duidelijkheid te geven over al onze broodsoorten. Gebleken is dat die transparantie voorheen soms wat ver te zoeken was. Een speltbrood bevatte bijvoorbeeld slechts een paar procent spelt en een donker...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...