Bakkerspanel start nieuwe enquête

Bakkerspanel

Het Bakkerspanel onderzoekt regelmatig hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. Inmiddels is er een nieuwe enquête gestart in zowel Nederland als België. Bakkerspanel vraagt bakkers om deze invulling.

Alle sectoren hebben last van de coronacrisis. Bakkerijen mogen weliswaar open blijven maar ook zij ondervinden de gevolgen. In deze enquête stelt het Bakkerspanel onder andere vragen over welke maatregelen bakkers nemen om de omzet (enigszins) op peil te houden tijdens deze crisis. Ook zijn er vragen over patisserie.

De enquête

Het invullen van de enquête kost maximaal 10 minuten en deelnemers maken kans op een cadeaubon ter waarde van 50 euro. Nederlandse bakkers kunnen meedoen via deze link. Belgische bakkers maken gebruik van deze link.

Het Bakkerspanel

Begin 2018 startte het Belgisch Bakkerspanel met het doel kennis te verzamelen en te delen om de ambachtelijke bakkers nu en in de toekomst te helpen om hun bedrijven (nog) succesvoller te maken. Vanaf juni 2019 ging het Nederlandse Bakkerspanel van start. Elke vier maanden houdt het Nederlands Bakkerspanel een enquête onder ambachtelijke bakkers in brood en banket. Met dit initiatief kan iedereen die actief is in de markt voor brood en banket over nuttige en complete informatie beschikken om strategie en marktbewerking te bepalen.

Dossiers
Lees ook
Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Verschillende media meldden vorige week dat het kabinet vanaf volgend jaar het wettelijk minimumloon wil verhogen. Brancheorganisaties in de detailhandel en winkelambachten, waaronder, NBOV, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) vrezen dat dit tot grote problemen gaat leiden en pleiten voor een...