De opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College staat op de eerste plaats in de Keuzegids mbo 2019 en is een Topopleiding. In de keuzegids mbo worden mbo-opleidingen met elkaar vergeleken en wordt een ranglijst samengesteld.

Keuzegids mbo 2019

De redactie gebruikt voor de totstandkoming van de Keuzegids mbo verschillende bronnen, waaronder de JOB-monitor. Dit is een enquête van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs die onder mbo-studenten wordt afgenomen.

In totaal zijn 42 mbo-scholen met elkaar vergeleken. Het Horizon College neemt, als brede mbo-school, in de ranglijst een 21e plaats in en is daarmee zes plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het Horizon College heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. Het Hoornbeeck College voert de ranglijst aan.

Opleiding Brood & Banket

De opleidingen van Brood & Banket, gevestigd op de locatie in Heerhugowaard, staan dit jaar voor de eerste keer bovenaan de ranglijst. Opleidingsmanager Ronald Rijkers is blij met het predicaat Topopleiding. "Dit is een groot compliment voor het team, dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Het is mooi om te zien dat het bedrijfsleven en vooral onze studenten ons waarderen voor de energie die wij in het onderwijs steken. Typerend voor het team is dat we nu al nadenken wat wij nog meer kunnen verbeteren. Wij pakken dit cadeau graag uit in deze tijd van bezinning en festiviteiten."

Brood & Banket is niet de enige Topopleiding bij het Horizon College. Ook de opleiding Schilderen mag dit predicaat dragen. Op woensdag 27 februari kunnen belangstellenden tijdens de Open Dag onder andere deze opleidingen bezoeken.

Altijd op de hoogte blijven?