Bakkersgrondstof start productie desembrood

24 januari 2020

Bakkersgrondstof BV is gestart met het produceren van desembrood op basis van overtollig brood voor, De Tweede Jeugd, de tostimakers uit Amsterdam. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam.

Het overtollige brood van Kampioensbakker Paul Berntsen verwerkt Bakkersgrondstof tot een broodmeel. Dit broodmeel wordt verdesemd en ingezet als smaakversterkende basis voor het desembrood. Na zes maanden testen ontwikkelden ze een brood dat voldoet aan de wensen van De Tweede jeugd, die het nu gebruiken voor bijvoorbeeld tosti’s. Hierdoor bestaat minimaal 25 procent van het brood, gebakken voor De Tweede Jeugd, uit overtollig brood. Naast tosti’s ontwikkelen ze nog producten waarvan bakkersgrondstof een basis-ingrediënt vormt zoals onder andere bier, visvoer, coatings en kvas.

Pitch op de Horecava

Tijdens de Horecava op donderdag 16 januari 2020 hield Bakkersgrondstof een pitch . Voor een jury van vertegenwoordigers uit de cateringbranche werd toegelicht hoe uit overtollig brood nieuwe producten zijn ontwikkeld voor de consumentenmarkt.

Overtollig brood

Bakkersgrondstof is op zoek naar 1.000.000 kg overtollig brood voor de productie van haar broodmeel én naar een ambitieuze cateraar die de nieuwe producten ontstaan uit de retourstroom wil aanbieden aan de consument.

Door het verwerken van overtollig brood heeft Bakkersgrondstof een antwoord gevonden op het probleem van het weggooien van overtollig brood in de bakkerijsector. Deze oplossing draagt daarnaast bij aan het rendement van een bakkerij, doordat een afvalstroom weer wordt omgezet in de verkoop van producten.

 

Altijd op de hoogte blijven?