Bakkersbrein: app voor verkoopmedewerkers

WAGENINGEN - De Nationale Bakkerij Academie (NBA) en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) hebben samen een app ontwikkeld, genaamd Bakkersbrein. De tool is specifiek voor de medewerkers op de winkelvloer. Bakkersbrein is een quiz die gratis en op iedere (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt getest en vergroot en waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Kennisniveau

Hoe is het gesteld met het kennisniveau onder de winkelmedewerkers? Zo begon de brainstormsessie bij de NBA en SAB, die leidde tot de app. Kennis kort, leuk en leerzaam aanbieden is de kern. Bakkersbrein is een app waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt gemeten. Door het vaak te spelen wordt de kennis ook vergroot. Bakkersbrein is een quiz waarbij in 10 categorieën elk 10 vragen, in zo’n kort mogelijke tijd dienen te worden beantwoord. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne, allergenen en hoe om te gaan met klanten komen aan bod.

Voordelen

Het spelen van een quiz, vooral in de vorm van een app, is onder winkeldames erg populair. Daarnaast is het leuk en leerzaam om je eigen kennis te testen en in dat kader zijn spelen en leren een effectieve combinatie, weten de initiatiefnemers. “De app is leuk en leerzaam, maar voor ons ook bedoeld om het kennisniveau inzichtelijk te krijgen”, aldus Sandra Pluim, projectmanager bij de SAB. “Iedere ondernemer krijgt een eigen unieke campagnecode waardoor wij ook de ondernemer kunnen informeren over de onderwerpen die in het winkelteam goed gaan en die nog aandacht verdienen.”

Doelgericht

Carla Zwierstra, directeur van de NBA, vult aan: “Op een speelse manier meten en leren is voor zowel een verkoopmedewerkster als voor de ondernemer van belang. Groei en verbetering kunnen zo doelgericht worden aangepakt.”

Waar verkrijgbaar?

Bakkersbrein is te downloaden in zowel IOS als Androidversie. Geen campagnecode ontvangen? Campagnecode kwijt? Vraag het op bij SAB of de NBA: info@ambachtelijkebakkerij.nu of info@nationalebakkerijacademie.nl. Het ontwikkelen van Bakkersbrein is mede mogelijk gemaakt door Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Onelink_Bakkersbrein_QR
Lees ook
Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt het ambacht aan meer klandizie

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt het ambacht aan meer klandizie

Een fraai vormgegeven decemberfolder met daarin een overzicht van jouw seizoensproducten en acties. Je maakt hem samen met Stichting Ambachtelijke Bakkerij en betaalt uitsluitend de drukkosten.

Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief