Bakkersbrein: app voor verkoopmedewerkers

WAGENINGEN - De Nationale Bakkerij Academie (NBA) en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) hebben samen een app ontwikkeld, genaamd Bakkersbrein. De tool is specifiek voor de medewerkers op de winkelvloer. Bakkersbrein is een quiz die gratis en op iedere (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt getest en vergroot en waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Kennisniveau

Hoe is het gesteld met het kennisniveau onder de winkelmedewerkers? Zo begon de brainstormsessie bij de NBA en SAB, die leidde tot de app. Kennis kort, leuk en leerzaam aanbieden is de kern. Bakkersbrein is een app waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt gemeten. Door het vaak te spelen wordt de kennis ook vergroot. Bakkersbrein is een quiz waarbij in 10 categorieën elk 10 vragen, in zo’n kort mogelijke tijd dienen te worden beantwoord. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne, allergenen en hoe om te gaan met klanten komen aan bod.

Voordelen

Het spelen van een quiz, vooral in de vorm van een app, is onder winkeldames erg populair. Daarnaast is het leuk en leerzaam om je eigen kennis te testen en in dat kader zijn spelen en leren een effectieve combinatie, weten de initiatiefnemers. “De app is leuk en leerzaam, maar voor ons ook bedoeld om het kennisniveau inzichtelijk te krijgen”, aldus Sandra Pluim, projectmanager bij de SAB. “Iedere ondernemer krijgt een eigen unieke campagnecode waardoor wij ook de ondernemer kunnen informeren over de onderwerpen die in het winkelteam goed gaan en die nog aandacht verdienen.”

Doelgericht

Carla Zwierstra, directeur van de NBA, vult aan: “Op een speelse manier meten en leren is voor zowel een verkoopmedewerkster als voor de ondernemer van belang. Groei en verbetering kunnen zo doelgericht worden aangepakt.”

Waar verkrijgbaar?

Bakkersbrein is te downloaden in zowel IOS als Androidversie. Geen campagnecode ontvangen? Campagnecode kwijt? Vraag het op bij SAB of de NBA: info@ambachtelijkebakkerij.nu of info@nationalebakkerijacademie.nl. Het ontwikkelen van Bakkersbrein is mede mogelijk gemaakt door Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Onelink_Bakkersbrein_QR
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Test jouw kennis van het gewijzigde Warenwetbesluit Meel en brood

Test jouw kennis van het gewijzigde Warenwetbesluit Meel en brood

Sinds 1 juli 2020 geldt het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood. Hoeveel weet jij al van het nieuwe Warenwetbesluit? Stichting Ambachtelijke bakkerij helpt hierbij met Bakkersbrein.

Haak in op de bijzondere dagen in september

Haak in op de bijzondere dagen in september

De vakanties zitten er weer op en het gewone leven begint weer. Hoewel het gewone leven er dit jaar anders dan normaal uitziet door de corona. September heeft volgens Stichting Ambachtelijke Bakkerij een aantal leuke dagen waar de bakker op social media kan inhaken.

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...