Bakkersbrein: app voor verkoopmedewerkers

WAGENINGEN - De Nationale Bakkerij Academie (NBA) en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) hebben samen een app ontwikkeld, genaamd Bakkersbrein. De tool is specifiek voor de medewerkers op de winkelvloer. Bakkersbrein is een quiz die gratis en op iedere (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt getest en vergroot en waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Kennisniveau

Hoe is het gesteld met het kennisniveau onder de winkelmedewerkers? Zo begon de brainstormsessie bij de NBA en SAB, die leidde tot de app. Kennis kort, leuk en leerzaam aanbieden is de kern. Bakkersbrein is een app waarmee het kennisniveau van verkoopmedewerkers wordt gemeten. Door het vaak te spelen wordt de kennis ook vergroot. Bakkersbrein is een quiz waarbij in 10 categorieën elk 10 vragen, in zo’n kort mogelijke tijd dienen te worden beantwoord. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne, allergenen en hoe om te gaan met klanten komen aan bod.

Voordelen

Het spelen van een quiz, vooral in de vorm van een app, is onder winkeldames erg populair. Daarnaast is het leuk en leerzaam om je eigen kennis te testen en in dat kader zijn spelen en leren een effectieve combinatie, weten de initiatiefnemers. “De app is leuk en leerzaam, maar voor ons ook bedoeld om het kennisniveau inzichtelijk te krijgen”, aldus Sandra Pluim, projectmanager bij de SAB. “Iedere ondernemer krijgt een eigen unieke campagnecode waardoor wij ook de ondernemer kunnen informeren over de onderwerpen die in het winkelteam goed gaan en die nog aandacht verdienen.”

Doelgericht

Carla Zwierstra, directeur van de NBA, vult aan: “Op een speelse manier meten en leren is voor zowel een verkoopmedewerkster als voor de ondernemer van belang. Groei en verbetering kunnen zo doelgericht worden aangepakt.”

Waar verkrijgbaar?

Bakkersbrein is te downloaden in zowel IOS als Androidversie. Geen campagnecode ontvangen? Campagnecode kwijt? Vraag het op bij SAB of de NBA: info@ambachtelijkebakkerij.nu of info@nationalebakkerijacademie.nl. Het ontwikkelen van Bakkersbrein is mede mogelijk gemaakt door Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Onelink_Bakkersbrein_QR
Lees ook
Zet klanten in het zonnetje tijdens Happy Saturday

Zet klanten in het zonnetje tijdens Happy Saturday

Maandag 18 januari is het Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Ambachtelijke bakkers, banketbakkers en chocolatiers van Nederland zetten hier Happy Saturday tegenover. Zaterdag 23 januari zetten zij hun klanten extra in het zonnetje.

Op naar een gezond 2021!

Op naar een gezond 2021!

Het jaar 2020 is totaal anders verlopen dan we ons de afgelopen jaarwisseling konden voorstellen. Het coronavirus heeft de wereld en ons dagelijks leven ingrijpend veranderd. Toch staat de decembermaand gewoon weer voor de deur. Een moment om terug te blikken én vooruit te kijken, ook voor de Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

Industrieel ambacht?

Industrieel ambacht?

Terwijl we in een tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn terechtgekomen is de beroepsgroep ook in deze onzekere tijd gewoon open, en dag en nacht actief. Toch staat de ambachtelijke bakker onder druk.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...