Bakkers trakteren de Zonnebloem op oliebollen

De week van de Echte Oliebol

Ambachtelijke bakkers trakteren tussen 12 en 17 november ruim 5000 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem op een oliebol. Dit gebeurt onder de noemer ‘de week van De Echte Oliebol’. Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, noemt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend.

De week van de Echte Oliebol

“Veel mensen met een lichamelijke beperking blijven vaker thuis dan hen lief is. ‘Even’ een oliebol halen bij een bakker kan het merendeel niet. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Daarmee bewijzen we als vrijwilligersorganisatie en de Echte Bakkers dat er zoveel meer kan dan we denken” zegt Damen.

De Echte Bakkers delen dit sentiment. Bakker Marc Fleuren: “Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

Het Echte Bakkersgilde

De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Zij leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

Lees ook
Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 op Bakkersvak

Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Voor de deelnemende bakkers is er maandag 11 maart een speciaal ontbijt waarbij de plannen voor 2019 worden besproken. De zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste...

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Het onderwerp bedrijfsoverdracht speelt bij veel bakkers en toch merken wij in de praktijk dat dit onderwerp maar al te vaak wordt doorgeschoven. Dit is jammer en kan een tijdige overdracht in de weg staan. Een goede voorbereiding is van essentieel belang en voor een goede bedrijfsoverdracht moet de tijd worden genomen. Maar ook als ondernemer moet...

Bakkers in bedrijf krijgt nieuwe look

Bakkers in bedrijf krijgt nieuwe look

Vrijdag 8 februari verschijnt Bakkers in bedrijf 1-2019. Het eerste nummer van 2019 heeft een complete restyling ondergaan. Qua vorm en uitstraling is het blad op verschillende fronten aangepast. Hoewel het blad een nieuwe look en feel heeft gekregen, is Bakkers in bedrijf inhoudelijk hetzelfde gebleven. Bakkers in bedrijf blijft hét onafhankelijke...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...