Bakkers tonen hun veerkracht

7 april 2020

De coronacrisis trekt ieder van ons uit zijn comfortzone en doet een beroep op onze creativiteit en flexibiliteit. Waar veel mensen nu vanuit huis werken, voorzien bakkers in een primaire levensbehoefte. De meesten bakken en verkopen dan ook gewoon door. Sommigen hebben het zelfs drukker dan ooit. Waar het brood in de supermarkt snel opgaat, krijgen zij meer klanten en is extra brood nodig.

Tegelijkertijd worden alle zeilen bijgezet om de veiligheid van werknemers en klanten te garanderen. Overal ontstaan initiatieven om de risico’s minimaal te houden: van contactloos betalen tot online bestellen, van perspex schermen tussen werknemer en klant tot aan huis bezorgd verwenontbijt. Wonderbaarlijk om te zien hoe snel iedereen zich aan de nieuwe regels aanpast en elkaar inspireert met nieuwe ideeën.

Op social media zien we van alles voorbij komen. Bakkers promoten hun acties, steken anderen een hart onder de riem en laten weten dat zij doorbakken. Hieronder een greep uit de social media die we de afgelopen week voorbij zagen komen.

Bakkerij 't Stoepje wil ondernemers een steuntje in de rug geven

Het stoepje_Insta

Bakkerij Hermans heeft de bezorgdienst aangepast.

bakkerij_insta

Bakkerij Aelbers roept klanten op om 1,5 meter afstand te houden.

Bakkerij Alebers_Insta

Bakker Jaap biedt klanten contactloos bezorgen aan.

Bakker Delft

Bakkerscafe laat weten welke maatregelen ze hebben genomen.

Bakkers Delft_Insta

Bakker Boer blijft bakken.

Bakker jaap_Insta

Echte Bakker Eddy de Jong bezorgt brood bij ouderen.

Tout patisserie bezorgt.

Tout patisserie_insta

 

Altijd op de hoogte blijven?