Bakkers maken appelrakker trending

23 september 2019

Nog niet eerder is er in Nederland een samenwerking geweest tussen alle ambachtelijke bakkers die geïnitieerd is door de bakkers zelf. Dat initiatief ligt bij 14 bakkers die verspreidt over Nederland zijn gevestigd. Eén van die initiatiefnemers is bakker Arend Kisteman van de Stadsbakker uit Zwolle. “Wat begon als een ludieke oproep in een vakblad is uitgegroeid tot een unieke samenwerking. We willen laten zien hoe mooi ons vak is. Hoe we van eenvoudige grondstoffen met veel liefde, tijd en vakmanschap lekkere eindproducten weten te maken. We zijn enorm trots op een van de weinig overgebleven ambachten in ons land. Dat doen we zonder hulp van grote bedrijven of grondstoffenleveranciers. Dat maakt deze gebeurtenis zo bijzonder en mooi.” Aldus Kisteman. Inmiddels is een groot aantal bakkers aangehaakt en zelfs de vakscholen doen mee en passen hun lessen aan.

 #Appelrakker

Op maandag 23 september begint de herfst en de ambachtelijke bakkers haken daarop in om de komende appeloogst te vieren met hun ‘appelrakker’. De appelrakker is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met amandelspijs, gele room en verse appels. Daar bovenop wordt een klein beetje kaneelsuiker gestrooid.

Altijd op de hoogte blijven?