Bakkers lopen warm voor Heel de klas bakt

HAAFTEN - Bakkers reageren enthousiast op de campagne Heel de klas bakt, waarbij basisschoolleerlingen en hun ouders in aanraking komen met brood en banketproducten gemaakt door de ambachtelijke bakker. Het project is een initiatief van Bakeplus en zes partners. Onlangs praatten ze bakkers bij over de campagne in zeven kennissessies. Die reageren enthousiast.

Kennis maken

Kern van Heel de klas bakt is dat basisschoolleerlingen tijdens een spreekbeurt en een bakworkshop van de ambachtelijke bakker, kennismaken met de verschillende aspecten van gezonde voeding en de bijdrage van ambachtelijk brood daarbij. Tevens leren basisschoolleerlingen hoe verantwoord om te gaan met banketproducten. De ouders mogen de gebakken producten samen met de kids ophalen bij de bakker en maken daarbij kennis met de ambachtelijke bakkerij. “Een goede manier om nieuwe klanten te werven”, laat Bakeplus weten.

Noodzaak

De totale omzet van speciaalzaken in Nederland is gedaald van 9,3 miljard euro in 2005 naar 7,4 miljard euro in 2015. De verwachting is dat de omzet in 2025 6,5 miljard euro zal bedragen. Van de consumenten die kopen bij speciaalzaken is 25 procent loyaal. Dit zijn met name 60+’ers. Consumenten in de leeftijdscategorie jonger dan 50 jaar komen steeds minder bij de bakker. Het is daarom van belang om deze doelgroep kennis te laten maken met de ambachtelijke bakkerij.

Ondersteuning

Door Bakeplus en haar partners Meneba, Sonneveld, FrieslandCampina, Dobla, Koekjesbakkerij Veldt en CSM,  is voor de projectinvulling gekozen om gebruik te maken van een interactief programma aan de hand van stellingen, opdrachten en filmpjes. Er zijn speciaal voor dit programma diverse materialen ontwikkeld in de vorm van een handleiding, een leerplan, posters, flyers, afhaaltickets, diploma’s en waardebonnenboekjes. Dit kan worden aangevuld met beschikbare materialen op www.broodaandebasis.nl, zoals werkbladen, fun, recepten en input van bakker en leerkracht.

 
Lees ook
Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt!

Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt!

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n 2.500 basisscholen ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven...

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

Met brood de wereld verbeteren

Met brood de wereld verbeteren

Met de verkoop van hun brood ‘De Wereldbol’ proberen Henk Smit en Kees Klomp een bijdrage te leveren aan het uitbannen van ondervoeding wereldwijd. Een deel van de opbrengst van het brood gaat naar de organisatie The Hunger Project.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...