Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

3 september 2020
Foto: Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 2 tot en met 6 november gaan basisschoolkinderen weer samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 30 september.

95 procent van de kinderen ontbijt iedere ochtend. Om te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om de dag te starten met een gezond ontbijt wordt jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Het thema van de achttiende editie is ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. 

Bakkers kunnen zich tot 30 september online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt. Ze voorzien die scholen kosteloos van brood.Van de organisatie ontvangen de bakkers dozen met ontbijtproducten die ze samen met het brood bij de school afleveren. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Aan de deelname van dit landelijk evenement kleven verschillende voordelen. Zo laten de bakkers zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. Ook komen ze direct in contact met de scholen in hun buurt en daardoor ook met de kinderen en hun gezinnen. Bakkers kunnen op de winkelvloer laten zien dat ze deelnemen en het is een goede aanleiding voor lokale acties en aandacht van de pers. En tot slot haken bakkers zo aan bij een landelijke evenement dat veel in de publiciteit komt.

 

Altijd op de hoogte blijven?