Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Foto: Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 2 tot en met 6 november gaan basisschoolkinderen weer samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 30 september.

95 procent van de kinderen ontbijt iedere ochtend. Om te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om de dag te starten met een gezond ontbijt wordt jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Het thema van de achttiende editie is ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. 

Bakkers kunnen zich tot 30 september online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt. Ze voorzien die scholen kosteloos van brood.Van de organisatie ontvangen de bakkers dozen met ontbijtproducten die ze samen met het brood bij de school afleveren. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Aan de deelname van dit landelijk evenement kleven verschillende voordelen. Zo laten de bakkers zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. Ook komen ze direct in contact met de scholen in hun buurt en daardoor ook met de kinderen en hun gezinnen. Bakkers kunnen op de winkelvloer laten zien dat ze deelnemen en het is een goede aanleiding voor lokale acties en aandacht van de pers. En tot slot haken bakkers zo aan bij een landelijke evenement dat veel in de publiciteit komt.

 

Dossiers
Lees ook
Broodsommelier: een nieuw vak

Broodsommelier: een nieuw vak

Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.

Oude granen, nieuw brood - Ineke Berentschot, Noor Bas, Dion Heerkens

Oude granen, nieuw brood - Ineke Berentschot, Noor Bas, Dion Heerkens

Waar werd duizenden jaren geleden brood van gebakken, en wat is er met die granen gebeurd? Hoe kunnen we de granen van vroeger terugbrengen naar het heden? Voor wie benieuwd is naar het antwoord op deze vragen, is ‘Oude granen, nieuw brood’ absoluut een aanrader.

Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Behalve met voordegen, zoals poolish en desem, kunnen we brood nog op een andere manier verbeteren: met een kookstuk. ‘Soakers’, ‘Quelstück’, ‘Tang Zhong’, ‘Brühstück’ of gewoon ‘kookstuk’: allemaal benamingen van verschillende kookstukmethoden.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...