Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Foto: Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 2 tot en met 6 november gaan basisschoolkinderen weer samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 30 september.

95 procent van de kinderen ontbijt iedere ochtend. Om te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om de dag te starten met een gezond ontbijt wordt jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Het thema van de achttiende editie is ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. 

Bakkers kunnen zich tot 30 september online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt. Ze voorzien die scholen kosteloos van brood.Van de organisatie ontvangen de bakkers dozen met ontbijtproducten die ze samen met het brood bij de school afleveren. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Aan de deelname van dit landelijk evenement kleven verschillende voordelen. Zo laten de bakkers zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. Ook komen ze direct in contact met de scholen in hun buurt en daardoor ook met de kinderen en hun gezinnen. Bakkers kunnen op de winkelvloer laten zien dat ze deelnemen en het is een goede aanleiding voor lokale acties en aandacht van de pers. En tot slot haken bakkers zo aan bij een landelijke evenement dat veel in de publiciteit komt.

 

Dossiers
Lees ook
Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat?

Werken aan de cao

Werken aan de cao

Een van de belangrijkste taken van de NBOV is het afsluiten van de cao. Samen met NVB, FNV en CNV maken we hierover afspraken. Als de vier sociale partners het met elkaar eens zijn en ook het ministerie geeft akkoord, dan wordt de cao algemeen verbindend verklaard (avv).

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Op donderdag 11 februari zetten vijf partijen uit de Nederlandse bakkerijsector hun handtekening onder een nieuw document: het Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking. Het is het concrete resultaat van een jarenlange aanloop naar meer samenwerking binnen de branche. Maar hoe concreet wordt de output?

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...