Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

25 oktober 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en het Talent van het jaar bekend.

De BakkersVakWedstrijden is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor ambachtelijke bakkers. De organisatie wil met deze wedstrijd de kwaliteit van bakkersproducten verbeteren, het ambachtelijke bakkersvak promoten, de verkopen en het marktgebied van de prijswinnaars verbeteren, en tot slot de prestatie en collegialiteit van deelnemende teams bevorderen.

Vakjury

Bakkers uit heel Nederland kunnen deelnemen en hun producten laten beoordelen door een onafhankelijke vakjury. Deze staat onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere.

Deze vakjury bepaalt welke bakker zich Nederlands kampioen Broodbakken, Nederlands kampioen Banketbakken en Nederlands kampioen Koekbakken 2022 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2022 is. Daarnaast worden er namens de sponsors 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en zijn er bekers voor deelnemers die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Wedstrijdboekje

Bakkers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op de website van de BakkersVakWedstrijden. Hier kunnen ze ook het wedstrijdboekje met daarin het programma en de wedstrijdvoorwaarden bekijken en downloaden.

Data BakkersVakWedstrijden

Deelnemers dienen op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur hun producten in te leveren bij het Abe Lenstra Stadion. Woensdag 9 november is er vanaf 16:00 uur en na afloop van de prijsuitreiking volop gelegenheid om de inzendingen te bekijken. De uitslag volgt dan om 17.00 uur.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?