Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkersvakwedstrijden 2020

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en het Talent van het jaar bekend.

De BakkersVakWedstrijden is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor ambachtelijke bakkers. De organisatie wil met deze wedstrijd de kwaliteit van bakkersproducten verbeteren, het ambachtelijke bakkersvak promoten, de verkopen en het marktgebied van de prijswinnaars verbeteren, en tot slot de prestatie en collegialiteit van deelnemende teams bevorderen.

Vakjury

Bakkers uit heel Nederland kunnen deelnemen en hun producten laten beoordelen door een onafhankelijke vakjury. Deze staat onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere.

Deze vakjury bepaalt welke bakker zich Nederlands kampioen Broodbakken, Nederlands kampioen Banketbakken en Nederlands kampioen Koekbakken 2022 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2022 is. Daarnaast worden er namens de sponsors 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en zijn er bekers voor deelnemers die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Wedstrijdboekje

Bakkers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op de website van de BakkersVakWedstrijden. Hier kunnen ze ook het wedstrijdboekje met daarin het programma en de wedstrijdvoorwaarden bekijken en downloaden.

Data BakkersVakWedstrijden

Deelnemers dienen op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur hun producten in te leveren bij het Abe Lenstra Stadion. Woensdag 9 november is er vanaf 16:00 uur en na afloop van de prijsuitreiking volop gelegenheid om de inzendingen te bekijken. De uitslag volgt dan om 17.00 uur.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Altijd opletten of alles mooi en recht is’

‘Altijd opletten of alles mooi en recht is’

“Deze twee zijn de kracht van het bedrijf”, zegt eigenaar Marten Boonstra terwijl hij wijst op Arjen Hoekstra en Antje Landheer. Samen vieren ze in Heerenveen dat Bakkerij Marten Boonstra in Akkrum is uitgeroepen tot Nederlands kampioen banketbakken.

‘Alles wat met brood te maken heeft, vinden we leuk’

‘Alles wat met brood te maken heeft, vinden we leuk’

Het weekend voor de BakkersVakWedstrijden haalde Roy Schepers samen met zijn vader Herman nog een nacht door om alle producten die hij dinsdag 8 november in moest leveren precies naar wens te krijgen. En daar plukte hij de vruchten van: Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen werd bij de BakkersVakWedstrijden in Heerenveen Nederlands kampioen broodbakken.

Marten Boonstra, Herman Schepers en Vreugdenhil Nederlands kampioen

Marten Boonstra, Herman Schepers en Vreugdenhil Nederlands kampioen

Bakkerij Marten Boonstra uit Akkrum is Nederlands kampioen banketbakken, Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen mag zich Nederlands kampioen broodbakken noemen en Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk neemt de titel Nederlands kampioen koekbakken mee naar huis. De prijzen werden uitgereikt tijdens de BakkersVakWedstrijden die dit jaar voor het eerst plaatsvonden...