Bakkers kunnen slachtoffers Beiroet helpen

Bakkers voor Beiroet

Negen dagen geleden vond er in het havengebied van Beiroet een enorme explosie plaats. De samenwerkende hulporganisaties, verenigd in Giro555, startten een Nationale Actie om de slachtoffers van deze ramp te helpen. Morgen, op 14 augustus, is de Nationale Actiedag voor Beiroet. Ook bakkers kunnen hun steentje bijdragen met de actie Bakkers voor Beiroet.

Op 4 augustus ontplofde in het havengebied van Beiroet 2750 ton ammoniumnitraat. Deze ramp kostte tenminste 154 mensen het leven, meer dan 5000 mensen zijn gewond en honderden worden vermist. De explosie richtte een enorme schade aan. Ook de graansilo's van het land zijn verwoest, waardoor de voedselvoorziening van duizenden volwassenen en kinderen gevaar loopt.

Bakkers voor Beiroet

"Graan en brood horen bij elkaar en daar ligt dus een rol voor de Nederlandse bakkers", aldus Bakkers voor Beiroet. De actie Bakkers voor Beiroet ziet er als volgt uit. Klanten betalen eenmaling € 1 extra voor zijn of haar brood. Dit bedrag stort de bakker op giro 555. Op de speciale actiepagina staat alle informatie.

Nationale Actiedag

14 augustus is de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Giro555 - gesteund door NPO, RTL, Talpa Network en Facebook - voert de hele dag actie voor de slachtoffers. Hiervoor wordt in Hilversum een klein actiecentrum ingericht. Via een livestream kunnen mensen volgen wat er gebeurt. 

Daarnaast rijdt de Giro555-collectebus door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. "Is uw actie mediageniek? Meld hem aan bij mail@peterderuiter.nl. Wie weet komt uw bedrijf vrijdag op de Nederlandse televisie."

Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Wees transparant

Wees transparant

Sinds 1 juli is na jaren van vergaderen en overleg het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. De wetgeving is aangepast om consumenten meer duidelijkheid te geven over al onze broodsoorten. Gebleken is dat die transparantie voorheen soms wat ver te zoeken was. Een speltbrood bevatte bijvoorbeeld slechts een paar procent spelt en een donker...

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

Het gaat niet goed met de coronacijfers. Het aantal besmettingen neemt sterk toe en ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom roepen VNO-NCW en MKB-Nederland hun leden op om er alles aan te doen om een tweede lockdown te voorkomen.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...