Bakkers kunnen slachtoffers Beiroet helpen

Bakkers voor Beiroet

Negen dagen geleden vond er in het havengebied van Beiroet een enorme explosie plaats. De samenwerkende hulporganisaties, verenigd in Giro555, startten een Nationale Actie om de slachtoffers van deze ramp te helpen. Morgen, op 14 augustus, is de Nationale Actiedag voor Beiroet. Ook bakkers kunnen hun steentje bijdragen met de actie Bakkers voor Beiroet.

Op 4 augustus ontplofde in het havengebied van Beiroet 2750 ton ammoniumnitraat. Deze ramp kostte tenminste 154 mensen het leven, meer dan 5000 mensen zijn gewond en honderden worden vermist. De explosie richtte een enorme schade aan. Ook de graansilo's van het land zijn verwoest, waardoor de voedselvoorziening van duizenden volwassenen en kinderen gevaar loopt.

Bakkers voor Beiroet

"Graan en brood horen bij elkaar en daar ligt dus een rol voor de Nederlandse bakkers", aldus Bakkers voor Beiroet. De actie Bakkers voor Beiroet ziet er als volgt uit. Klanten betalen eenmaling € 1 extra voor zijn of haar brood. Dit bedrag stort de bakker op giro 555. Op de speciale actiepagina staat alle informatie.

Nationale Actiedag

14 augustus is de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Giro555 - gesteund door NPO, RTL, Talpa Network en Facebook - voert de hele dag actie voor de slachtoffers. Hiervoor wordt in Hilversum een klein actiecentrum ingericht. Via een livestream kunnen mensen volgen wat er gebeurt. 

Daarnaast rijdt de Giro555-collectebus door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. "Is uw actie mediageniek? Meld hem aan bij mail@peterderuiter.nl. Wie weet komt uw bedrijf vrijdag op de Nederlandse televisie."

Lees ook
Werken aan de cao

Werken aan de cao

Een van de belangrijkste taken van de NBOV is het afsluiten van de cao. Samen met NVB, FNV en CNV maken we hierover afspraken. Als de vier sociale partners het met elkaar eens zijn en ook het ministerie geeft akkoord, dan wordt de cao algemeen verbindend verklaard (avv).

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk.

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Op donderdag 11 februari zetten vijf partijen uit de Nederlandse bakkerijsector hun handtekening onder een nieuw document: het Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking. Het is het concrete resultaat van een jarenlange aanloop naar meer samenwerking binnen de branche. Maar hoe concreet wordt de output?