Bakkers in de media – Week 9

Brood donker_Oscar van der Wijk (BIB 4-2018)

Stijgende graanprijzen, de jongste bakker van Nederland en het overlijden van de sociaal bewogen bakker Henk Smit. Wat kwam er deze week allemaal voorbij in de media?

Stijgende graanprijzen
De oorlog in de Oekraïne domineerde ook deze week de media. Rusland en Oekraïne worden samen ook wel de graanschuur van Europa genoemd. De oorlog heeft dan ook invloed op de graanprijzen. Veel media besteedden hier aandacht aan. We zagen onder andere berichten in Food Business, BNR, Nu.nl, Reformatorisch Dagblad en Volkskrant

Jongste bakker
Het Brabants Dagblad bezocht de 21-jarige Gijs van den Broek. Hij opende 3 maart zijn eigen bakkerij in Alphen. Volgens de krant is hij de jongste bakker van Nederland. Hij vertelt over het openen op van zijn eigen zaak, het harde werken en zijn ambities.

Overlijden Henk Smit
Verdrietig nieuws uit Zutphen. Deze week overleed Henk Smit. Hij is de oprichter van de biologische bakkerij De Driekant, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kregen. Contact Zutphen blikt terug op het leven van deze sociaal bewogen bakker. 

Lokaal brood
In HC Nieuws aandacht voor nieuwe brood ‘polderbetervolkoren’, dat volledig in de Haarlemmer wordt geproduceerd. Het graan is afkomstig van de gebroeders Ham, wordt gemaald bij zorgboerderij Elizabeth hoeve in Nieuw-Vennep en Bakker John van Leeuwen uit Burgerveen bakt het brood.

Poolse bakkerij
Op het Belgische Bruzz een korte reportage over de Poolse bakkerij Mademoiselle Meringue in Etterbeek. De bakkerij is gespecialiseerd in taarten, meringue en desserts. “In het weekend hebben we meer dan 70 soorten taart.”

Betalingsverkeer
Op de website van NBOV staat een artikel over betalingsverkeer. Zowel kosten van contante als pinbetalingen stijgen. NBOV houdt de ontwikkelingen en de kosten in de gaten en geeft advies.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Help je medewerkers door de hitte!

Help je medewerkers door de hitte!

Komende week lopen de temperaturen hoog op. Meteorologen verwachten een hittegolf. Ook in de bakkerij kan het erg warm worden. wanneer is het echt té warm in de bakkerij om te werken? En wat doet u ertegen?

Bakkers in de media - week 31

Bakkers in de media - week 31

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.