Bakkers in de media - week 31

6 augustus 2022 Redactie Bakkers in bedrijf Pixabay
Foto: Pixabay

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Warenwetbesluit Meel en brood
“Liefde & passie, een echt boer’nbrood en tijgervloer… het zijn allemaal broodnamen die niet meer voldoende zijn.” NPO Radio 1 spreekt Jenneke van Elderen van het Nederlands Bakkerij Centrum over de aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood.

Middeleeuwse traditie
Sinds de middeleeuwen worden voor de start van de kermis in Hippolytushoef ovenwarme bollen genaamd tulen gebakken. Natuurlijk zet Bakker Dunselman, die de laatste Wieringer bakkerij Bellis overnam, deze traditie voort. “Nu maar hopen dat ze die van ons net zo lekker vinden”, zegt Barry Dunselman tegen NH Nihttps://www.nhnieuws.nl/nieuws/306814/de-tulen-benne-gaar-nieuwe-bakker-zet-eeuwenoude-kermistraditie-voorteuws.

Wildgegroeid graan
“Boeren in Noordoostpolder hebben vijfduizend euro opgehaald met graan dat dit jaar in het wild is gegroeid”, meldt Lokale Omroep Zeewolde. “De opbrengst gaat naar de vereniging Kom bij de Boer uit Zeewolde, die schoolexcursies naar Flevolandse agrariërs organiseert.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Oekraïens graan
Goed nieuws uit de Oekraïne. De eerste schepen met graan zijn daar vertrokken, meldden onder andere NOS en RTL Nieuws. Maar om de Oekraïense export te herstellen, moet er nog veel gebeuren. De weg naar herstel is nog lang, aldus De Volkskrant.

Overname bakkerij Toon De Klerck
Atelier Co-Pains heeft de bakkerij van Toon De Klerck in Antwerpen overgenomen. ““Ik ben trots dat Toon De Klerck mij als geknipte opvolger ziet voor zijn bekende bakkerij op het Eilandje”, zegt de nieuwe eigenaar Serge Lamoral in Het Nieuwsblad.

Opmars vegan chocolade
Vegan chocolade is in opmars, meldt Chocolaterie. Maar de smaak blijft de belangrijkste reden om chocolade te kopen. “Mensen kopen chocolade om te genieten van een moment van plezier en verwennerij. Er wordt verwacht dat vegan chocolade net zo lekker is als traditionele chocolade.”

 

Altijd op de hoogte blijven?