Bakkers in de media - week 30

Patisserie Nijtmans_foto Oscar van der WIjk_3

Foto: Oscar van der Wijk

Hoe behoud je je personeel, de hoge broodprijs, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media. 

Personeel
Hoe behoud je als ondernemer jouw personeel en hoe trek je talent aan. Volgens Wessel Berkman, expert van De Ondernemer Academy en de trainer bij de Employee Growth training, draait het allemaal om het achterhalen van de ambities en dromen van je medewerkers. Hij vertelt er meer over in De Ondernemer.

Overval
Op de sociale media gaan bewakingsbeelden van een overval op Bakkerij Mevlana in Deventer rond. De beelden laten zien hoe de 47-jarige Latife gewapende overvaller verjaagt met een theedoek en schoonmaaksprak. “Mijn moeder stond alleen achter de balie. Dan durft hij natuurlijk wel”, zegt zoon Yasir in De Stentor.

Bakkerij Oomen sluit
Eind 2022 stoppen Guido en Pauline Oomen met hun bakkerij in het Groesbeekse kerkdorp De Horst.
“Met spijt in ons hart”, zeggen ze in De Gelderlander. “We hebben klanten die al drie generaties bij ons brood komen halen. De contacten met de klanten zullen we gaan missen.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Nobel focust op succesvolle activiteiten
Willemijn en Sander Nobel van Nobel’s Brood hebben besloten om hun eetwinkel, Nobel’s Pakhuis te sluiten, omdat het niet het succes werd waar ze op hoopten. Het stel gaat zich toeleggen op “reeds succesvolle activiteiten, zoals onze broodwinkel, catering, ontbijtjes aan de deur en evenementen”, vertelt Willemijn aan BN De Stem.

Bakkerij De Pelikaan stopt
Bart en Linda Daleman sluiten 30 juli hun ambachtelijke bakkerij de Pelikaan in Assen. “Een eigen zaak is mooi, maar er komt tegenwoordig érg veel bij kijken”, zeggen ze in Het Dagblad van het Noorden. “Sterker, het ondernemerschap neemt zóveel tijd in beslag, dat het brood bakken haast bijzaak is geworden.”

Broodprijzen
Rusland en Oekraïne bereikten onlangs een akkoord over de uitvoer van Oekraïens graan. Volgens Business AM betekent dit niet dat de broodprijzen gaan dalen. “De kans dat dit op korte termijn zal gebeuren, is zo goed als onbestaand.”

Jonge Oekraïense patissier
Op Gofundme is een actie gestart voor de Oekraïense Dzvina Shevchuk. Ze werkt momenteel in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven en wil een cursus volgen bij de Le Cordon Blue in Parijs. Het uiteindelijke doel is het openen van een kleine patisserie/bakkerij en theehuis in Oekraïne.

 

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.