Bakkers in de media - week 30

Patisserie Nijtmans_foto Oscar van der WIjk_3

Foto: Oscar van der Wijk

Hoe behoud je je personeel, de hoge broodprijs, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media. 

Personeel
Hoe behoud je als ondernemer jouw personeel en hoe trek je talent aan. Volgens Wessel Berkman, expert van De Ondernemer Academy en de trainer bij de Employee Growth training, draait het allemaal om het achterhalen van de ambities en dromen van je medewerkers. Hij vertelt er meer over in De Ondernemer.

Overval
Op de sociale media gaan bewakingsbeelden van een overval op Bakkerij Mevlana in Deventer rond. De beelden laten zien hoe de 47-jarige Latife gewapende overvaller verjaagt met een theedoek en schoonmaaksprak. “Mijn moeder stond alleen achter de balie. Dan durft hij natuurlijk wel”, zegt zoon Yasir in De Stentor.

Bakkerij Oomen sluit
Eind 2022 stoppen Guido en Pauline Oomen met hun bakkerij in het Groesbeekse kerkdorp De Horst.
“Met spijt in ons hart”, zeggen ze in De Gelderlander. “We hebben klanten die al drie generaties bij ons brood komen halen. De contacten met de klanten zullen we gaan missen.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Nobel focust op succesvolle activiteiten
Willemijn en Sander Nobel van Nobel’s Brood hebben besloten om hun eetwinkel, Nobel’s Pakhuis te sluiten, omdat het niet het succes werd waar ze op hoopten. Het stel gaat zich toeleggen op “reeds succesvolle activiteiten, zoals onze broodwinkel, catering, ontbijtjes aan de deur en evenementen”, vertelt Willemijn aan BN De Stem.

Bakkerij De Pelikaan stopt
Bart en Linda Daleman sluiten 30 juli hun ambachtelijke bakkerij de Pelikaan in Assen. “Een eigen zaak is mooi, maar er komt tegenwoordig érg veel bij kijken”, zeggen ze in Het Dagblad van het Noorden. “Sterker, het ondernemerschap neemt zóveel tijd in beslag, dat het brood bakken haast bijzaak is geworden.”

Broodprijzen
Rusland en Oekraïne bereikten onlangs een akkoord over de uitvoer van Oekraïens graan. Volgens Business AM betekent dit niet dat de broodprijzen gaan dalen. “De kans dat dit op korte termijn zal gebeuren, is zo goed als onbestaand.”

Jonge Oekraïense patissier
Op Gofundme is een actie gestart voor de Oekraïense Dzvina Shevchuk. Ze werkt momenteel in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven en wil een cursus volgen bij de Le Cordon Blue in Parijs. Het uiteindelijke doel is het openen van een kleine patisserie/bakkerij en theehuis in Oekraïne.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media | Week 13-2023

Bakkers in de media | Week 13-2023

Varkensvet of smout als broodverbeteraar, Theo Heere van de branchevereniging VBZ over het gehalte van suiker, zout en vet in zoetwaren en de winnaar van het beste paasbrood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

NVWA: Allergeneninformatie moet beter

NVWA: Allergeneninformatie moet beter

Veel bedrijven hebben de allergeeninformatie niet goed op orde. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na inspecties van bijna 13.000 bedrijven in de retail, ambacht en horeca. 60 procent van deze bedrijven informeert de klant onvoldoende over allergenen.

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de bakkersbranche.