Bakkers in de media - week 29

brood_pixabay

Foto: Pixabay

Hoe gaan bakkers om met de stijgende cijfers, bakker bezorgt brood in tuktuk en graanoogst start twee weken eerder. Wat lazen we de afgelopen week? Een greep uit de media.

Stijgende prijzen
De prijzen van grondstoffen stijgen. Hoe gaan bakkers daarmee om vraagt Bakery Sweet Center. “Stijgen de verkoopprijzen mee, pas je je assortiment aan of ga je op zoek naar alternatieven? Hoe vind je in tijden van personeelstekort geschikte medewerkers? En kies je voor regionale grondstoffen of niet?” BSC-partners Bas van Echt en Romke van der Meulen delen hun visie.

Geen coronasteun
“Bakker Bas Vermeulen van bakkerij Vermeulen & Den Otter in Vlijmen loopt definitief 50.000 euro aan coronasteun mis”, meldt Omroep Brabant. De bakker was volgens de rechter te laat met zijn aanvraag voor zijn twee winkels.

Tropische temperaturen
Afgelopen week was het tropisch warm in Nederland en België. Daarom besloot chocolatier Peter Van Bellinghen om zijn winkel in namiddag te sluiten. “De hitte kan oplopen tot 50 graden”,  vertelt hij aan HLN.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Graanoogst
De graanoogst start twee weken eerder dan normaal. “Wat krijgen onze landbouwers voor hun graan nu de graanmarkt wereldwijd onder druk staat?”, vraagt VRT NWS. “En betalen we binnenkort minder of net meer voor een brood? Een overzicht.”

Brand
Omroep West gaat langs bij Bakker Mohammed Eminov. In zijn bakkerij werd begin april midden in de nacht brand gesticht. “Eind augustus hoop ik dat ik weer open kan”, zegt de bakker van Tsjetsjeense afkomst. “Daar wil ik dan echt iets leuks van maken voor de buurt.”

Tuktuk
PZC bezoekt Bakker Koen. Hij rijdt in zijn tuktuk door Dordrecht en bezorgt vers brood bij zijn klanten thuis. . “Mijn allereerste bijbaantje was bij Bakkerij Korteweg”, vertelt Koen. “Ik wilde alles van begin tot eind meemaken, want een bakker moet immers vroeg uit de veren.”

Betaald ouderschapsverlof
De wet betaald ouderschapsverlof is veranderd. Reden voor brancheorganisatie NBOV om alle regels op een rij te zetten. “Waar moet je rekening mee houden als je medewerker ouder of verzorger wordt?”

 

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.