Bakkers in de media - week 27

8 juli 2022 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Miti via Unsplash 

Tips voor de zomer, nieuwe winkel Bakkerij Dunselman en vragen over de nieuwe cao. Wat lazen we afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Redding laatste bakkerswinkel
In Kinderdijk starten bewoners een actie om de laatste winkel in het dorp te redden. Met succes, Maar… “Mensen denken dat de bakkerswinkel is gered, maar we zijn er nog lang niet”, vertelt initiatiefnemer Peter Paul Klapwijk in Het Kontakt.

Jubileum molen
In Dordrecht vierde Molen Kyck over den Dyck het 25-jarig bestaan, meldt het AD. Daarom werd het graan voor één keer op traditionele wijze, met paard en wagen, van de Wantijkade naar molen gebracht.

Tips voor de zomer
De zomervakantie staat op het punt te beginnen. Hoe kan de bakker hier op inspringen? Stichting Ambachtelijke Bakkerij zet de bijzondere dagen en evenementen in juli en augustus op een rij en geeft tips.

Bakkerij Dunselman
Bakkerij Dunselman opende onlangs een zesde filiaal in Hippolytushoef, meldt het Noordhollands Dagblad. “Van binnen en buiten ziet de winkel er anders uit, maar de voormalige bakker kijkt toe. Een foto van Edwin Bellis heeft een prominente plek aan de muur.” Bekijk ook het verslag van de opening bij lokale omroep Reg!o Noordkop.

Vragen nieuwe cao
Bakkers hebben veel vragen over de nieuwe cao Bakkersbedrijf. Daarom heeft NBOV een artikel op de website geplaatst met daarin de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wendbaar vakmanschap
“De huidige ontwikkelingen in de markt hebben invloed op de manier waarop we werken en produceren”, staat er te lezen op de website van Bakery Sweets Center. “En dat heeft direct invloed op de spil van het bedrijf: het personeel. Wat kun je doen om wendbaar gedrag te versterken? WVLO ontwikkelde na diverse pilots een gereedschapskist met succesfactoren.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?