Bakkers in de media - week 26

1 juli 2022 Redactie Bakkers in bedrijf Unsplash
Foto: Unsplash

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Lokaal graan
Arjen Verschuree teelt al vier jaar graan in Zeewolde waar hij zelf brood van bakt. Daarover vertelde hij begin juni tijdens de uitzending van Zeewolde Kiest van de Lokale Omroep van Zeewolde.

Sluiten bakkerij
De bakkerij van Marga en Jack van Zeeland in Berkel-Enschot is zaterdag 2 juli voor de laatste keer open. “We zijn allebei gezond, onze kinderen willen de zaak niet overnemen en wij willen nog andere dingen doen dan werken”, vertelt Jack aan Brabants Dagblad.

Nieuwe traditionele oven
“Koos van Eijndhoven is de zesde generatie van bakkers in de uit Brabant afkomstige familie, die sinds 1973 in Valkenburg is gevestigd”, meldt De Limburger. “Na 50 jaar gaat de oven van pa de deur uit, om plaats te maken voor een… traditioneler exemplaar.”

Overname bakkerij
“Lex Brakenhoff gaat de bakkerij bij Jongwijs in Westzaan runnen”, staat er te lezen op Zaanstad Nieuws. “Hij kreeg ter bevestiging een deegroller van zijn jonge Westzaanse collega Bas van Westrop, die besloot om het avontuur van zelfstandig ondernemer toch niet aan te gaan.”

Met pensioen
Omroep Meijerij bezoekt broer en zus Arnold en Ine van Bussel. Zij stoppen met hun bakkerij in Veghel en gaan met pensioen. Arnold verwacht dat hij zal moeten wennen aan de vrije tijd die hem te wachten staat. “Ik heb altijd heel wat uren gemaakt.”

Ondernemen in coronatijd
Het Leidsch Dagblad spreekt ondernemers over de coronatijd. Dit keer spreken ze met Stefan van Daalen van Brood&Ko in het centrum van Alphen. “Voor mensen werd de bakker een uitje. Tijdens het thuiswerken maakten mensen rond de lunch een klein ommetje en haalden bij ons de lunch.”

Verhalenboek voor kinderen met dyslexie 
RTV Oost spreekt banketbakker Nico Dorgelo uit Dedemsvaart. Hij schreef een verhalenboek voor kinderen met dyslexie. “Een verhaal en een idee om een boek te maken dat hij kan lezen, ontstond tijdens mijn werk in de bakkerij.”

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood
Het zal voor bakkers geen nieuws zijn. Vanaf 1 juli is het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood van kracht. Ook Nu.nl besteedt er aandacht uit en legt uit wat het betekent voor de consument.

Coronasteun terugbetalen
“Bas Vermeulen van bakkerij Vermeulen & Den Otter uit Vlijmen weet nog niet of hij inderdaad 50.000 euro aan coronasteun moet terugbetalen”, meldt het Brabants Dagblad. “De rechter doet pas over een paar weken uitspraak in de zaak die hij heeft aangespannen tegen het ministerie.”

 

Altijd op de hoogte blijven?