Bakkers in de media - week 24

ham kaas croissant_foto Oscar van der Wijk (bakkerij van Maanen)

Frank  Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

256 jaar
Na 256 jaar valt het doek voor patisserie Vanderbeek in Mechelen. De Gazet van Antwerpen vertelt het verhaal van zeven generaties banketbakkers van de familie Vanderbeek en de familie Clement. Hoe hield de familie het zo lang vol?

In Memoriam
In het Dagblad van het Noorden een In Memoriam voor Tijmen Hoogendoorn. Hij was ruim een kwart eeuw eigenaar van Banketbakkerij en Chocolaterie Amoureus in Meppel. “Hij zei nooit dat hij de beste banketbakker was, maar Meppelers wisten dat je voor topkwaliteit bij Amoureus moest zijn.”

Nieuwe generatie
“Kayleigh Nas (22) uit Ulft wist als kind niet zo goed wat ze later wilde gaan doen”, meldt De Gelderse Post. “Haar passie, ambitie én doorzettingsvermogen maakt Nas tegenwoordig tot het boegbeeld van een nieuwe generatie bakkers.”

Stijgende prijzen
De Gelderlander spreekt Frank Janssen van het Nederlands Bakkerij Centrum over de stijgende prijzen. “Sommige bakkers laten weten dat de kosten met 50 tot wel 100 procent zijn gestegen, maar de prijs van brood landelijk gezien slechts zo'n 10 procent gestegen.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Afslag Worstenbrood
Giel Vermeulen won in 2022 het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022. Nu is de afslag Oudheusden/Heusden bij de N267 ‘Afslag Worstenbrood’ geworden, meldt Omroep Brabant, omdat er nu een bord hangt dat de weg wijst naar Bakkertje Deeg. "Het kan niet missen: dit is de afslag naar Brabants lekkerste worstenbrood."

CO2-neutrale broodje
Leerlingen uit het derde leerjaar Theoretische Leerweg van VO-Singelland in Surhuisterveen bakten bij bakkerij De Korenaar hun eigen CO2-neutrale broodje met ingrediënten uit de regio. “Ik leer hier meer, dan in een middag op school”, zegt een van de leerlingen tegen de Leeuwarder Courant.

Herbruikbare broodzakken
Vier studenten van de Arteveldehogeschool in Gent ontwikkelden herbruikbare broodzakken, gemaakt van bijenwas, biologisch katoen, kokosolie en boomhars. “Hun broodzakken kan je tientallen keren gebruiken, en daarna zelfs composteren”, aldus PZC.

Bakker Pompe
Na 120 jaar stopt Bakker Pompe in De Zilk. De derde generatie, bakkers Marcel (62) en Peter (71), houden ermee op. Bakker Van Eeden uit Noordwijkerhout neemt het roer over. Op YouTube zijn de reportages van Bollenstreek Omroep en Omroep West terug te kijken.

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp is de winnaar van de Sterkste Schakel regio Kennemerland. Deze ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio. Peter en Aria Gorthuis ontvingen de trofee tijdens de finale in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief