Bakkers in de media - week 23

10 juni 2022 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Oscar van der Wijk

Tips voor de zomer en gastvrijheid, citrusvruchten in de bakkerij en wederopbouw van Bakkerij Nollen. Wat lazen we de afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media. 

Gastvrijheid
Gastvrijheid is niet alleen belangrijk voor de horecaondernemer, maar ook voor de versspecialist. Wat kun je doen om je gastvrijheid te verbeteren? Op de website van vakbeurs Horecava staan zeven tips.

Citrusvruchten
Citrusvruchten geven taarten, gebak en chocolade een frisse smaak. Daarom past deze vrucht uitstekend bij een zomers assortiment. Stichting Ambachtelijke Bakkerij vertelt meer over de verschillende citrusvruchten die bakkers kunnen gebruiken in de bakkerij.

Bakker Lijnema
Fietje en Bert Lijnema stoppen na 33 jaar met hun bakkerij in Groningen. “Het gaat niet langer”, zegt Bert tegen RTV Noord. Ze kampen met een personeelstekort en draaien weken van 70 uur. “Dat is te veel.” Ook het Dagblad van het Noorden sprak het echtpaar.

Bakkerij de Winter
Berné en Agnes de Winter dragen hun bakkerij in Denekamp half juni over aan het bakkerspaar Ruben en Esther Meinders uit Rijssen. ben  dragen per 15 juni de zaak over. “Ze verdwijnen niet uit de winkel, maar proberen wel een betere balans te creëren tussen het werk en andere bezigheden”, meldt Tubantia.

Wederopbouw
Wegdam Nieuws.nl gaat langs bij Bakkerij Nollen met de vraag: Waarom duurt het toch zo lang voor de wederopbouw gaat beginnen? “In deze tijd van schaarste van goederen en mensen gaat dat allemaal niet zo snel.”

Bakkerij in Gent
Mieke Neirynck en Stefaan Depredomme stoppen na 31 jaar met hun bakkerij in Gent. Bakkerijketen Aernoudt neemt de zaak over. “We gaan eerst vakantie nemen, en uitblazen. Wat we daarna gaan doen, zien we nog wel, want voor pensioen zijn we te jong”, vertellen ze aan PZC.

Tips voor de zomer
De zomervakantie komt er aan en dat betekent vaak minder verkoop. Hoe kun je de verkopen in de bakkerij op peil houden? Winkelcoach Caroline Quintijn geeft in Chocolaterie tien tips.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?