Bakkers in de media | week 22-2023

2 juni 2023 Charlotte Kwakkelstein Pixabay

Bakkerijketens gebruiken AI om te voorspellen welke producten klanten kopen, nieuwe uitdaging voor oud-voorzitter NBOV en de Grunninger Kouk van Knols Koek. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Bakkers

RTVNOF bezocht de bakkerij aan huis van Jitse Veenstra. Hier verkoopt hij in het weekend zijn producten. “Door de week is Jitse in loondienst als bakker en heeft de bakkerij aan huis voor de hobby.”

De Grunninger Kouk van Knols Koek is een bekend begrip voor de Groningers. De koekbakkerij bestaat deze maand een eeuw. Sikkom sprak met bakker Edwin Knol (58) over deze mooie mijlpaal. “Ik besta voor de helft uit Groningse klei, en voor de andere helft uit koekendeeg.”

Na meer dan 100 jaar houdt de Wetterse bakkerij Van Imschoot ermee op, meldt VrtNws. Het succesverhaal van de bakkerij begon in 1915, toen Octaaf van Imschoot met zijn vrouw een bakkerij begon in de Moerstraat. De bakkerij kon zich in smaak onderscheiden door het brood op basis van reuzel (varkensvet). 

Alles over Katwijk spreekt met bakker Johan van Tilburg over de moeilijke beslissing om de deuren te sluiten van hun bakkerij. “Natuurlijk hebben we dit wel een beetje zien aankomen. Naast de stijgende gas- en energieprijzen, stegen ook de andere kosten zoals de grondprijzen, verpakkingsmateriaal alsook de loonkosten."

Ander nieuws

"Bakkerijketens gebruiken artificiële intelligentie om te voorspellen welke producten hun klanten zullen kopen", meldt De Tijd. "Dat leidt tot minder verspilling en garandeert dat winkels in huis hebben wat de klanten willen."

Jos den Otter, banketbakker en oud-voorzitter NBOV, wordt wethouder in Vught, meldt het Brabants Dagblad. In de nieuwe coalitie van Gemeentebelangen, VVD, PVDA/GL en CDA Vught, gaat hij zich richten op de woningbouw. 

“Wim Michiels, oprichter van bakkerij Michiels in Eindhoven, is onverwacht op 96-jarige leeftijd overleden”, meldt het ED. “De bakkerij was zijn levenswerk, hij was er dag en nacht mee bezig. En daar heeft Eindhoven van gesmuld.”

Altijd op de hoogte blijven?