Bakkers in de media - week 19

13 mei 2022 Redactie Food David Julien via Pixabay
Foto: Pixabay

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak, jonge bakkers en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Oekraïens graan
Afgelopen week was er veel nieuws in de media over Oekraïens graan. Allereerst ligt door de oorlog volgens Boerderij de oogst een derde lager. Daarnaast zijn er problemen met de export. “Oekraïne heeft voor 8 miljard euro aan tarwe liggen dat het niet kan exporteren”, meldt bijvoorbeeld RTL Nieuws. “Oekraïne heeft voor 8 miljard euro aan tarwe liggen dat het niet kan exporteren.” Ook Trouw schrijft hierover. “Brussel wil alles op alles zetten om het graan uit Oekraïne te redden”

Tarwe-oogst
Niet alleen de oorlog in Oekraïne zorgt voor problemen. Volgens de Leeuwarder Courant zijn er wereldwijd veel zorgen om de tarwe-oogsten. In de Verenigde Staten, Frankrijk en India hebben de boeren te maken met moeilijke weersomstandigheden. Alleen de Russen verwachten een goede oogst.

Liefde voor het vak
De Etten-Leurse Bode spreekt de bakkers Ronald en Bert van Oers over hun liefde voor het bakkersvak. “We werken met ons hart en handen. Nooit doen we een hele dag hetzelfde”.

Muurschildering
De Belgische Bakkerij Cupers uit Sint-Lambrechts-Herk zet het ambacht in de spotlights met een monumentale muurschildering op de zijkant van hun pand. “Het idee om een muurschildering voor onze bakkerij te laten maken borrelt al enkele jaren”, vertelt de bakker aan TV Limburg.

Jonge bakkers
In de Halderbergse bode aandacht voor jonge bakkers. Er verscheen deze week een bericht over de 18-jarige Kyra Moermans van Bakkerij Beerendonk, misschien wel de jongste bakker in Stampersgat. En ook de 19-jarige Kevin de Wit van Bakkerij Nagelkerke komt aan het woord in een artikel.

Paniek om het appelsleetje
De overname van bakker Tijsterman door van Maanen zorgde voor een probleem. Bij de opening bleek de beroemde lokale lekkernij het appelsleetje te ontbreken. Half Woubrugge stond op z'n achterste benen, meldt het AD. Gelukkig keert het appelsleetje snel weer terug.

Twee vestiging De Rokermolen
Bakkerij de Rokermolen opende onlangs een tweede vestiging in Hardenberg, meldt De Stentor. “We bakken allemaal ons eigen soort brood, vier keer tarwe is vier keer verschillend bij de bakkers.”

 

Altijd op de hoogte blijven?