Bakkers in de media - week 19

Bakkerij_pixabay

Foto: Pixabay

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak, jonge bakkers en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Oekraïens graan
Afgelopen week was er veel nieuws in de media over Oekraïens graan. Allereerst ligt door de oorlog volgens Boerderij de oogst een derde lager. Daarnaast zijn er problemen met de export. “Oekraïne heeft voor 8 miljard euro aan tarwe liggen dat het niet kan exporteren”, meldt bijvoorbeeld RTL Nieuws. “Oekraïne heeft voor 8 miljard euro aan tarwe liggen dat het niet kan exporteren.” Ook Trouw schrijft hierover. “Brussel wil alles op alles zetten om het graan uit Oekraïne te redden”

Tarwe-oogst
Niet alleen de oorlog in Oekraïne zorgt voor problemen. Volgens de Leeuwarder Courant zijn er wereldwijd veel zorgen om de tarwe-oogsten. In de Verenigde Staten, Frankrijk en India hebben de boeren te maken met moeilijke weersomstandigheden. Alleen de Russen verwachten een goede oogst.

Liefde voor het vak
De Etten-Leurse Bode spreekt de bakkers Ronald en Bert van Oers over hun liefde voor het bakkersvak. “We werken met ons hart en handen. Nooit doen we een hele dag hetzelfde”.

Muurschildering
De Belgische Bakkerij Cupers uit Sint-Lambrechts-Herk zet het ambacht in de spotlights met een monumentale muurschildering op de zijkant van hun pand. “Het idee om een muurschildering voor onze bakkerij te laten maken borrelt al enkele jaren”, vertelt de bakker aan TV Limburg.

Jonge bakkers
In de Halderbergse bode aandacht voor jonge bakkers. Er verscheen deze week een bericht over de 18-jarige Kyra Moermans van Bakkerij Beerendonk, misschien wel de jongste bakker in Stampersgat. En ook de 19-jarige Kevin de Wit van Bakkerij Nagelkerke komt aan het woord in een artikel.

Paniek om het appelsleetje
De overname van bakker Tijsterman door van Maanen zorgde voor een probleem. Bij de opening bleek de beroemde lokale lekkernij het appelsleetje te ontbreken. Half Woubrugge stond op z'n achterste benen, meldt het AD. Gelukkig keert het appelsleetje snel weer terug.

Twee vestiging De Rokermolen
Bakkerij de Rokermolen opende onlangs een tweede vestiging in Hardenberg, meldt De Stentor. “We bakken allemaal ons eigen soort brood, vier keer tarwe is vier keer verschillend bij de bakkers.”

 

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.