Bakkers in de media – week 17

29 april 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Inflatie in Nederland, drukke Koningsdag voor de bakker en nieuwe winkel voor Echte Bakker Arjan van der Eijk. Wat verscheen er deze week in de media over de bakkersbranche?

Inflatie
De inflatie in Nederland was in april naar 11,2 procent, in maart was dit 11,7 procent. “Dit is een eerste raming op basis van nog onvolledige brongegevens”, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Koningsdag
Veel aandacht in de media voor Koningsdag. Deze feestdag zorgde ook dit jaar weer voor grote drukte bij de bakker. Klanten stonden in de rij voor het oranjegebak. Een greep uit de media. Zo ging het AD ging langs bij Bakker Koning in het Noord-Hollandse De Goorn. “Dit jaar verwachten we zo'n 20.000 tompoucen te verkopen”, zegt Remco Ruijter, bedrijfsleider.

RTVA maakte een reportage bij Bakkerij Voogdes, waar oranje tompouces maakten voor de de bewoners van verpleeghuizen namens Stichting Amstelveen. Ook RTV Oost en PZC bezoeken bakkers die druk bezig zijn met het maken van oranjegebak. Op Omroep Gelderland geven bakkers Wijnand Stegeman en Sander Dijkman thuisbakkers tips voor het maken van een goede oranje tompouce.

Nu.nl spreekt NBOV-voorzitter Arend Kisteman over de voorbereidingen. “We beginnen acht uur eerder dan normaal met bakken, omdat we genoeg tompoucen op voorraad moeten hebben”
En tot slot EenVandaag onderzocht waar de tompouce eigenlijk vandaan komt en hoe deze zo populair is geworden op Koningsdag. Hoe de Franse tompouce het oer-Hollandse symbool voor Koningsdag werd.

Nederlands Kampioen Brood en Banketbakken
Féra de Vries uit Heerenveen is Nederlands Kampioen Brood en Banketbakken. Groot Heerenveen spreekt Bakker Roel Boonstra uit De Knipe, die maar wat trots is op de prestatie van Féra.

Bakker Gerard Bultema
Cor Bultema spreekt in de Leeuwarder Courant over zijn vader bakker Gerard Bultema. “Er is zoveel veranderd. Ik zie mijn vader nog prutsen met nauwelijks gestolde chocoladeletters. Je had nog geen koelkast en de beloofde nachtvorst kwam maar niet.”

Echte Bakker Arjan van der Eijk is verhuisd naar een nieuwe winkel in Bergambacht. ““Na twintig jaar was de stap naar vernieuwing noodzakelijk”, vertelt hij aan Het Kontakt. “De inventaris was gedateerd en het huurcontract liep af.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?