Bakkers in de media - week 14

broodjes_Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

Ramadan bij de lokale bakker, tekort aan personeel en het overlijden van bakker Jan Koopmans. Wat verscheen er deze week in de media over de bakkersbranche?

Personeelstekort

Veel branches worstelen met een tekort aan personeel. Zo ook de bakkersbranche. Naomi Ellemers schrijft er in het FD een opiniestuk over. “Het bieden van goede arbeidsvoorwaarden is niet meer voldoende. Werknemers hebben ook andere behoeften op de werkvloer.”

Graanprijzen blijven hoog

“De Europese Commissie voorziet dat door de oorlog in Oekraïne de prijzen van granen het hele jaar hoog blijven”, meldt Nieuwe Oogst. “Over de betaalbaarheid ervan maakt zij zich zorgen.”

Overlijden bakker Jan Koopmans

3 april overleed bakker Jan Koopmans uit Tubbergen plots op 77-jarige leeftijd. Tubantia herdenkt de bakker in een artikel. “Overleden bakker Jan Koopmans genoot van alle drukte in de bakkerij, hij liet iedereen binnen al was het midden in de nacht.”

Zware tijden bij bakkerij Houtsma

In de Stentor een reportage bij bakkerij Houtsma in Vollenhove. “Het zijn zware tijden bij bakkerij Houtsma” staat er te lezen. “De ambachtelijke bakkerij gaat verbouwen en heeft afscheid genomen van de vorige generatie. Bets stond nog één keer in de winkel, haar man Douwe is dusdanig ziek dat hij de heropening mogelijk niet mee zal maken.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwe vestiging De Rooy Bakkerijen

De Rooy Bakkerijen opende in februari een nieuwe vestiging in Rucphen, meldt de Rucphense Bode. ““Eierkoeken met noten, kaneel, rozijnen en zelfs met chocolade hebben wij in ons assortiment”, vertelt eigenaar Bas de Rooy.

Ramadan bij de lokale bakker

Verschillende regionale zenders hebben aandacht voor de Ramadan bij lokale bakkers. Zo bezoekt Omroep Gelderland bakkerij Divan. Het is topdrukte bij de bakker vanwege de Ramadan, vertelt bakker Hassan Ozarka. “Wij bakken brood met sesamolie. Dat is heel zwaar brood. Als je dat voor zonsopgang eet, heb je overdag niet zo snel een hongergevoel.”

RTV Drenthe gaat langs bij de bakkerij van Amir Alsady in Assen. Ondanks de prijsstijging vanwege de hoge energie- en grondstofprijzen merkt Alsady dat zijn klanten blijven komen. “Iedereen heeft er begrip voor en begrijpt het. Ik heb niet het idee dat wij hierdoor klanten verliezen.”

Ook Uw Voordeelbakker in de Stationsbuurt in Den Haag heeft het druk met bestellingen voor de Ramadan. Omroep West spreekt eigenaar Mohamed el Allaoui. Voor hem is deze Ramadan nog eens extra bijzonder, omdat hij na 35 jaar stopt als bakker. “Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

 

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?